Forside * Nyheder

Så begynder de første Blu-ray brændere til PC at nærme sig fornuftige priser

Udbuddet af Blu-ray afspillere, film og blanke skiver bliver langsomt større og større og nu begynder Blu-ray brændere at blive udbudt til priser der er overkommelige.



De seneste 3 af slagsen i det store udland er Sony BWU-100A, der kan brænde BD-R og BD-RE med 2x hastighed og også læse BD skiver med 2x hastighed. Drevet understøtter DVD-R/RW/DL, DVD+R/RW/DL og CD-R/RW. Prisen i asien svarer nogenlunde til prisen på Pioneer og Plextors drev, nemlig ca 1.000 US$. Pris herhjemme ca 6.000 kr




Billigere (800 US$) er LG GBW-H10N drevet der kan brænde BD-R med 4x og BD-RE med 2x. Drevet brænder også DVD±R/RW/DL og DVD-RAM. Kravet til PC?en er en Pentium 3,2 GHz og 1 GB ram. Pris herhjemme ca 4.400 kr.



Billigst ? ligget pt ? er Lite-On LH-2B1S til bare 600 US$ (plus told og moms), men nok så interessant er at det kan købes i Tyskland for 710 ? (5.300 kr) og datane er gode nok:
BD-R skrives med 2x hastighed, men en opdatering til 4x loves i næste firmware opdatering, BD-RE 2x, single (25 GB) og dual layer (50 GB) understøttes, DVD±R/RW/DL og CD-R/RW læses og skrives. Det er interessant at prisen i USA er nede på 600 US$, det viser jo at prisen kan sættes ned  i Europa. Pris herhjemme ca 5.900 kr


BD-R (1-2x Single layer 25 GB) skiver kan købes for ca 115 kr stykket og BD-RE (1-2x Single layer 25 GB) for ca 140 kr stykket.



På HD-DVD fronten ser vi ikke nogen brændere lige pt selv om skiverne er tilgængelige for ‘kun’ ca 85 kr stykket (HD DVD-R single layer 15 GB) altså lidt billigere end BD-E skiverne!, men positivt nyt er det at den første HD DVD-rom drev er dukket frem til kun 350 US$ Drevet er et Toshiba drev solgt under navnet Buffalo HDV-ROM2.4FB.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.