Forside * Nyheder

Første kig på Galaxy Nexus


 


Galaxy Nexus


Recordere.dk har endelig fået fingre i Googles nye flagskibsmodel, der skal demonstrere mulighederne med Android 4.0. Her er vores førstehåndsindtryk af Samsung Galaxy Nexus.


Det har taget sin tid fra Google og Samsung afslørede Galaxy Nexus tilbage i oktober, og til at vi nu har den i hænderne her på Recordere.dk.


Oprindelig lød budskabet, at mobilen ville være ude på de danske butikshylder i slutningen af november. Efter en kort forsinkelse skulle de første eksemplarer være på vej ud her i Danmark nu.


 



 



 


Galaxy Nexus imponerer lige så snart du hiver den ud af æsken med sin lettere buede 4,65-tommer skærm, der pryder hele fronten og ikke giver plads til så meget som en enkelt fysisk knap.


Når du tænder den, så begynder mundvandet at løbe lige med det samme ? kombinationen af Super AMOLED-teknologi og 1280 x 720-pixel HD-opløsning giver nemlig en fremragende billedkvalitet. Den er lysstærk med flot kontrast, og den klarer sig også godt udenfor i direkte sollys.


 



 


 


Trist plastbagside


Når man tænker på, at det er en flagskibsmodel, så er det ærgerligt at Samsung ikke har kælet lige så meget for bagsiden af mobilen. Plastikken føles billig og ikke særlig dejlig at røre ved.


Det er i alt fald en helt anden oplevelse end en iPhone i metal og glas, den nye  Motorola RAZR eller HTCs mobiler, der gør rig brug af aluminium. Til gengæld er Galaxy Nexus kun 8,94 millimeter tyk og vejer blot 135 gram. Den føles altså herlig let i hånden.


Denne skribent har spenderet de sidste 18 måneder i Apple-land med først en iPhone 4 og dernæst en iPhone 4S, men inden da var jeg en rigtig glad bruger af den oprindelige Google Nexus-mobil, og jeg har også prøvet kræfter med eksempelvis Sony Ericsson Xperia Arc.


 



 



 


 


Nem at gå til


Det tog stort set ingen tid at få sat Galaxy Nexus op med Gmail, kalender og kontakter, og tidligere købte apps downloadede med det samme til mobilen. Vores eksemplar fandt også en systemopdatering med det samme, som det tog i omegnen af fem minutter at hente og installere via Wi-Fi.


Android 4.0-operativsystemet føles umiddelbart mere overskueligt og nemmere at finde rundt sammenlignet med de tidligere udgaver, og i langt de fleste tilfælde kan du gætte dig til, hvordan brugergrænsefladen fungerer, og mobilen opfører sig for det meste som du forventer.


Det er lækkert at kunne samle apps i mapper på hjemmeskærmene, tilpasse størrelsen på widgets, og Android 4.0 kører for det meste dejligt flydende på mobilens 1,2-gigahertz TI OMAP 4460 ARM Cortex-A9 dualcore-processor.


 



 



 


 


God brugeroplevelse


Forleden kunne vi fortælle historien om, hvorfor Android nogle gange kan føles lidt sløvere end iPhone og Windows Phone, og da vi var i gang med at downloade 10 samtidige apps fra Android Marked kunne vi da også godt mærke, at brugergrænsefladen havde lidt svært ved at følge med.


Når det er sagt, så leverer Android 4.0 og Googles kerne-apps en rigtig lækker brugeroplevelse.


Webbrowsing er en fornøjelse, Google Maps er herligt i 3D, og vi det var nemt at få Google Music til at streame musik fra nettet via 3G (bemærk at Google Music pt. kun er lanceret i USA, red.).


 



 


Android 4.0 gør det nemt at holde øje med både batteri- og dataforbrug, og du kan endda sætte en advarsel når du eksempelvis har brugt fem eller 10 gigabyte data på 3G-forbindelsen.


Galaxy Nexus har en smart funktion, der lader dig låse mobilen op via ansigtsgenkendelse. Det virker umiddelbart ganske fint, men lad være med at tage solbriller på ? så bliver du bedt om at læse mobilen op via mønster eller adgangskode.


 



 



 


 


Hvad vil I vide?


Vi har som sagt kun lige fået fingrene i mobilen, og regner med at kunne levere en anmeldelse engang i løbet af næste uge.


Hvis der er noget specielt, som I gerne vil vide om mobilen eller som vi skal gå mere i dybden med, så skriv i kommentarfeltet, og så skal vi prøve at få dem med. 


 



 


 



 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.