Forside * Tests

Anmeldelse af Libratone Live – En fleksibel og kraftfuld AirPlay-højttaler


Libratone Live kommer i flere forskellige farver. Er jeg den eneste, der ser en Stelton termokande i det design ?


 


Anmeldelse af Libratone Live.


Danske Libratone er historien om nogle venner fra lyd- og akustikbranchen, der  satte sig ned, og besluttede sig for, at de ville lave verdens bedste trådløse højttalere, affødt af behovet for en højttaler til en af stifternes børns værelser. Lykkedes det ?


Sidste år kom Libratone Beat, der med sin egen trådløse teknologi (dongle og USB) kunne bruges på iPhone og Mac / PC, og nu er Libratone kommet med to nye højttalere til deres samling. Live og Lounge, hvor Lounge er en soundbar, så er Live en Airplay enabled Beat.


Recordere.dk har haft Libratone Live på testbænken. Og selvom denne anmeldelse ikke er lavet i et akustikrum, har vi været rundt i huset, og prøvet Libratone Live i flere forskellige rumstørrelser og placeringer.


 


Kort om Libratone Live


Libratone Live kan bedst beskrives som en Stelton termokande i sit udtryk. En høj trekantet højttaler med indbygget forstærker og flere højttalerenheder (1×5? bas,  2×3? mellemtone og 2×1? tweeters). 


Den indbyggede forstærker kan sammen med højttalerne levere 150W, fordelt på de forskellige højttalere. Libratone har sin egen forstærker med DSP samt deres patenterede ?FullRoom? teknologi, som skulle give et lydmæssigt ?Sweetspot?, uanset hvor du stiller den.


Libratone Live er AirPlay enabled, så du kan bruge dine iOS devices og iTunes 10.1 eller højere til at streame til din højttaler. Enheden har også et optisk / analogt 3.5 mm audio minijack, som kan bruges med andre afspillere.  Har du ikke Mac eller iOS devices, så stop bare med at læse videre, for så er Live ikke noget for dig.


Højttaleren er beklædt i Italiensk uld, der kan udskiftes til de forskellige farver, hvis man på et tidspunkt bliver træt af den fra starten valgte farve. Dette skulle kunne købes senere i 2012, så vær forsigtig med farvevalg første gang.


Højttaleren vejer 6.5 kg, og er 47 cm. høj.


Libratone Live vandt i øvrigt “CES Best of Innovations Design and Engineering Award Honoree 2012” i Las Vegas i Januar.


 



 


Udpakning


Højttaleren kommer i en flot og aflang kasse med håndtag, der udover højttaleren indeholder strømkabel og en flot oversigt med ?kom-let-i gang? kort til de forskellige enheder den understøtter. Rigtigt smart lavet, så man bruger det kort, der passer til den enhed man skal sætte op.


Strømkablet bringer i øvrigt minder tilbage fra de gode gamle dage hvor et strømkabel var beklædt med stof. Tror uden at være 100% sikker, at det er et nylon flet der er lagt på strømkablet.


 



Installationen af Libratone Live var utrolig let, og jeg valgte at gøre det direkte fra min iPhone.


 


Installation


Nu er jeg selv Sonos ejer, og derfor er jeg en forkælet forbruger, når det gælder trådløs lyd. Jeg har ikke leget så meget med AirPlay, og derfor var jeg spændt på, om jeg ville møde forhindringer.


Jeg valgte at bruge min iPhone til at sætte højttaleren op, og det er smart, at Libratone Live har sit eget trådløse netværk, som man bare forbinder til, for at sætte højttaleren op. Det tog 2 minutter, så var alt sat op, og så skulle højttaleren bare genstarte, så var den klar på mit trådløse netværk.


Jeg ved ikke hvorfor Airplay eller Libratone absolut skal bruge mit eget trådløse netværk. Jeg havde da været meget mere begejstret, hvis jeg kunne have valgt at bruge LibraTones eget trådløse netværk, så jeg kunne tage min Live med overalt, og ikke være afhængig af at have et trådløst netværk.


Jeg kan sagtens se, at når man er hjemme, er det smartere at have den på sit eget trådløse netværk så man kan se højttaleren på alle enheder, men når man nu har et flot chrome håndtag i højttaleren, så forventer man vel også at man kan tage den med overalt. Uden at have et fysisk lydkabel med vel at mærke.


 



Airplay ER smart, og har man iOS devices, så bliver man hurtigt glad for måden man sender musik trådløst rundt i huset.


 


Hvordan bruger man Airplay ?


Airplay er Apple?s trådløse teknologi, og den kræver enten et iOS device eller iTunes 10.1 eller højere, for at virke. Har du så tilsluttet trådløse Airplay enheder til dit netværk, så vises disse som lyd destinationer på enten iTunes eller i de apps der understøtter det på f.eks. din iPhone.


Det er let at bruge, og fungerer gnidningsfrit når det først er sat op. Det tager 2-3 sekunder fra du vælger et nummer, til din Libratone Play begynder at spille.


 


Hvordan lyder det så?


Nu er jeg hverken specialist eller evangelist, så det er bare mine musikelskende ører, der vurderer.


Der er ingen tvivl om at der er brugt meget tid på at få Libratone Live til at lyde så godt som et så kompakt design til fem højttalere kan lyde.  Og i et børneværelse, soveværelse, sommerhus eller i et køkken der kunne den sagtens være en velvalgt kilde til lyd.


Som alle andre højttalere i den størrelse savner den til tider bund, og især når man hører akustisk musik bliver det ofte en tynd kop kaffe man lytter til. Selv min kone som normalt er let at overbevise omkring lyd savnede dybde på nogle af de numre jeg testede med.


Men sammenligner man den med mange af de docks der er derude til iOS devices så lyder den faktisk ikke så tosset, og den kan sagtens følge med Sonos PLAY:5 som jeg har selv.


 


?Sweetspot?


Libratone har deres egen ?FullRoom? teknologi som skal sikre optimal lyd uanset placeringen af højttaleren i rummet. Men jeg syntes faktisk at dens ?sweetspot?, er samme steder som traditionelle højttalere. Op af væggen, så  højttaleren får en flade  at banke lyden op af.


Der er ikke er nogen knapper på højttaleren, til at sætte lyden, men Libratone har lavet en app til iOS devices, der gør at man kan forbedre lyden og optimere ud fra placeringen. Den bør man hente som det første, så man kan justere på lyden, ud fra de præferencer man har.


 


 



Libratone lyder bedst, når den står op af væggen, og når den har strømkabel i 🙂


 


Konklusion


Jeg har kun få anker imod Libratone Live. Den ene er at man ikke kan bruge dens eget trådløse netværk, og den anden er dens lange opstartstid, hvis man har slukket den på kontakten.  Det tager let et par minutter før man er klar til at spille på den. Lader man den stå i Standby / Sleep, så går det væsentligt hurtigere.


Den sidste, og største anke er prisen. Uanset om den er dækket af italiensk uld og har et flot håndtag, syntes jeg at 5.499,- for en trådløs højttaler er en meget høj pris at betale, især hvis man sammenligner med f.eks. Sonos PLAY:5 til 2.999,- der som trådløs højttaler lyder lige så godt, dog uden Airplay.


Til gengæld har jeg kun rosende ord for lyden, hvis Libratone Live vel at mærke vælges som den mobile højttaler, som du kan placere overalt i huset og tage med, når du har behovet. Ligesom lethed i opsætning, og det flotte design trækker op.


Er du Airplay fan, og leder efter god trådløs lyd til huset, så kunne Libratone Live sagtens være det design ikon du skulle gå efter, hvis du er klar til at tømme feriekontoen. Og sammenligner du med B&O?s nye Beolit 12 (køletasken) til samme pris, så virker prisen pludselig ikke skræmmende for Libratone Live.


Der findes to udgaver af Libratone Live: Standard-udgaven kommer i farverne grå, blåsort og hvid, mens Premium-udgaven med stof af kashmir uld kommer i grøn og rød. Tjek dagspriserne her!


 


Spørgsmål


Har du spørgsmål til anmeldelsen, kan de stilles i forum her.


 


Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.