Forside * Nyheder

B&O er hårdt ramt af krisen




B&O-butikkerne sælger mindre. Foto: recordere.dk



 


B&O kom ud med underskud. Det er især europærene der svigter luksusprodukterne fra Bang & Olufsen.


Omsætningen i Bang & Olufsen faldt fra 3 mia. til 2,8 mia kroner, og koncernen endte med et underskud på 212 mio. kr i regnskabsåret 2012/13.


Det er primært de europæiske kunder der svigter ved kasseapparaterne ude i B&O-butikkerne, viser regnskabet. Her faldt omsætningen med hele 19% og endte på 1,4 mia. kroner.


Bang & Olufsen besluttede i januar at skære de dårlige butikker fra, og holde fokus på de produktive. Det betyder et farvel til 125 butikker, hvoraf de 80 allerede er opsagt. B&O skønner at det er forklaringen på omkring 130 mio. kroner af omsætningsfaldet.


Et andet fald i omsætning er sket i Kina og Brasilien, hvor B&O har overtaget butikker fra såkaldte masterdealere. Det vurderes at have kostet dem en omsætning i omegnen af 100 mio. kroner.


Også tyske Loewe er ramt af den europæiske krise blandt luksusvarene, og er for tiden under konkursbeskyttelse mens firmaet forsøges rekonstrueret.


B&O meddelte i juni at de lukker den danske TV-produktion, og flytter den til Tjekkiet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.