Forside * Nyheder

Et år med streaming: Nu falder TV-forbruget




Vi bruger mere tid på andre ting end at se TV. Foto: Shutterstock


 


Streamingtjenesterne og andre tilbud har taget en pæn luns af TV-seeningen i 2013.


Danskernes forbrug af TV toppede i 2010, dengang med en rekord for 3. år i træk. Det var dengang at den årlige vækst i TV-forbruget lå over 10%.


Siden er det gået tilbage, hjulpet på vej af andre tilbud på tablet mv. Nu er TV-forbruget så “truet” fra en ny kant: Streamingtjenesterne.


Efter at Netflix åbnede i oktober sidste år, er der taget en pæn luns af forbruget af flow-tv, som det gammeldags almindelig TV kaldes i fagsprog.


I 2013 er faldet af TV-seening i gennemsnit på 8%, et tal der dog dækker over aldersmæssige forskelle.


For de 15-30 årige er faldet af TV-forbrug på hele 15%, mens det for TV-seere over 50 år kun er 1%. Det viser tal fra TNS/Gallup bragt af MediaWatch.


Der er dog ingen som kan sige hvorvidt Netflix og de øvrige streaming-tjenester bærer hele skylden. Det kan også være ændrede forbrugsvaner i almindelighed, hvor eksempelvis computer, tablet, smartphone og spillekonsol sluger mere af fritiden, så der er færre timer tilbage i døgnet til at se TV.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.