Forside * Nyheder

Halvdelen er på nettet fra mobil dagligt




46% af danskerne er på nettet dagligt fra de mobile enheder. Foto: Christian Riis / DR



 


3 ud af 4 bruger nettet dagligt, og næsten halvdelen af os bruger de mobile enheder dagligt.


Danskerne har aldrig været mere online. I 2013 brugte 78% nettet dagligt, og det er en stigning fra 75% i 2012, hvor netbrugen i forvejen var meget høj. Det fortæller DR Medieforskning, på baggrund af rapporten “Medieudviklingen 2013”.


Af rapporten fremgår det, at 46 procent af danskerne nu bruger nettet fra mobilen dagligt.


“Hver tredje dansker bruger hver dag en tablet til at gå på nettet, og næsten halvdelen af tabletejerne siger selv, at de bruger tabletten til formål, hvor de tidligere brugte en PC.  Blandt andet falder netbrugen fra almindelige computere i den yngre del af befolkningen”, fortæller Uffe Høy Svenningsen, medieforsker i DR Medieforskning.


Den største relative vækst i tablets er sket blandt de 60-70-årige, hvor 33% havde adgang til en tablet i 2013. Det er en fordobling i forhold til 2012.


Blandt de 5-12-årige er der nu 74% med adgang til en tablet, mod 51% i 2012.


“Der er markant flere tablets i børnefamilier end i husstande uden børn, og 41 procent af de 5-12-årige bruger apps på en tablet stort set dagligt”, siger Uffe Høy Svenningsen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.