Forside * Nyheder

Angreb på B&O, stormen redet af

-

B&O, Bang & Olufsen, butik logo

Bang & Olufsen har været under angreb. Ikke fra hackere men fra aktionærer. Men nu er stormen redet af.

En teknologikoncern som Bang & Olufsen kæmper ikke kun mod konkurrenterne i det daglige, der kan også komme angreb fra de finansielle markeder.

Annonce:

De har været offer for en “dødskult”, skriver TV 2, der har fået et britisk analysehus til at kortlægge den seneste tids “angreb” på B&O-aktien.

Sådan et angreb kan være træls, for at sige det på godt jysk, da det presser værdien af selskabet kunstigt ned.

 

En “dødskult”

Angrebet på Bang & Olufsen kom via såkalte “shortsellere” der lever af at tjene penge på andres ulykke, deraf betegnelsen “dødskult”. Deres forretningsmetode er at de jager selskaber hvis aktiekurser kan påvirkes negativt, herefter optager de et “lån” i aktier i det selskab, eksempelvis via en pensionskasse.

Når de har aktierne så sælger de dem, venter på at kursen falder, og så køber de samme mængde aktier tilbage til den lavere kurs og indfrier lånet. Så har de scoret en kursgevinst, på bekostning af selskabets værdi og de øvrige aktionærer.

 

B&Os aktiekurs
B&Os aktiekurs

 

Hver 7. aktie var i det spil

TV 2 skriver at angrebet begyndte sidste år hvor B&O aktivt ledte efter en investor der ville skyde penge i selskabet, og på et tidspunkt var mere end hver 7. aktie i Bang & Olufsen udlånt til denne form for short-investering.

Siden april er antallet af short-investorer faldet markant og ligger nu på ca. 5%, og det ses som et tegn på højere tillid til B&Os ledelse og kurs.

Så en virksomhed som Bang & Olufsen skal ikke kun kæmpe mod konkurrenter, industrispionage o.lign. – men også mod de finansielle markeder. Den vej rundt kan selskabet også rammes på pengepungen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.