Forside * Featured

Teleselskaber dømt til at udlevere popcorn time brugere

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Danske internet udbydere er af retten på Frederiksberg blevet pålagt at udlevere kundedata til advokatfirmaet OPUS, der repræsenterer flere filmselskaber.

Hvis man f.eks. bruger streaming-tjenesten Popcorn Time som er Torrent baseret, så er der intet lettere i denne verden end at snuse på de IP adresser som der deler og henter filer fra tjenesten, og det har OPUS gjort, og ved retten på Frederiksberg fået pålagt bl.a. danske internet udbydere skal udlevere kundeinformation baseret på IP adresser.

Annonce:

I et brev sendt ud til flere personer fortæller advokatfirmaet OPUS at de kan bevise at man har set en bestemt film på en bestemt dato og klokkeslet.

“Dommerkendelsen pådutter bredbånds-udbydere at fortælle, hvilke husstande der har benyttet den pågældende IP-adresse på det pågældende tidspunkt. Vi har ikke noget med sagen at gøre – vi kan kun oplyse om personen bag IP-adressen”, siger pressechef for TDC, Ib Konrad Jensen til Ekstra Bladet.

Brevet fra OPUS som flere Popcorn Time brugere har modtaget.
Brevet fra OPUS som flere Popcorn Time brugere har modtaget.

Betal 2.200 kroner eller vi ses i retten

En bruger som har recordere.dk har talt med som har modtaget brevet, fortæller at selvom de ikke mindes at have set film på ulovlige tjenester, var OPUS ikke til at hugge eller stikke i. Hvis man ikke betalte de 2.200 kr. ville de bringe sagen videre i retten.

Og hvis man mente at man havde rent mel i posen, var det en sag mellem den tjeneste man havde brugt og brugeren og ikke Opus og den anklagede.

Beløbet varierer iøvrigt ud fra hvor mange film man har set ulovligt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.