Forside * Nyheder

Ny gratis dansk film-streaming åbner torsdag

-
Fra filmen "Danmark Skolehaver" / 1903-1928
Fra filmen “Danmark Skolehaver” / 1903-1928

Danmarkshistorien bliver levende. Det Danske Filminstitut lancerer streamingtjenesten Danmark på film.

På den nye streamingtjeneste “Danmark på film” kan man dykke ned i en guldgrube af dokumentariske filmoptagelser fra 1905-1965. Den udgives af Det Danske Filminstitut.

Ved premieren kan der opleves 50 timers nydigitaliserede dokumentariske filmoptagelser som skildrer hverdagsliv og særlige begivenheder i hele Danmark – fra Hvide Sande til København, fra Tønder til Skagen.

Annonce:

Der er sportsbegivenheder, byjubilæer, kongefamiliens sommerrejser, indvielse af broer og bygninger, årstidernes gang i naturen, dramatiske hændelser som ildebrande og flyulykker – og meget mere. Filmene er særligt udvalgt fra Filmarkivets mange historiske, dokumentariske optagelser.

Filmtjenesten er gratis at bruge og man lave sine egne klip fra de film, man finder mest interessante.

Danmark på film fungerer på både computer, tablet og smartphone.

 

 

Pris og tilgængelighed

Gratis for private. Filmene på sitet er rettighedsfri, dvs. de kan benyttes frit i ikke-kommercielle sammenhænge. Dermed kan man bruge filmene og udvælge klip til fx egne hjemmesider eller udstillinger via embed-funktion.

Danmark på film åbner torsdag d. 29. oktober på danmarkpaafilm.dk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.