Forside * Featured

Talekommandoer i biler fjerner opmærksomheden fra vejen

-

carplayMed bil-systemer, der fungerer med Android (Auto) og iOS (CarPlay), bliver kontrollen af bilens systemer mere og mere som at styre en smartphone.

Især er talekommandoer blevet populære over de seneste år, hvor man f.eks. kan bede Siri eller Android om at ringe en person op uden at løfte hænderne fra rattet.

Annonce:

Men nu viser det sig, at selv denne reduktion i sekunderne, vi fjerner opmærksomheden fra vejen, ikke er nok til helt at være fuldt koncentreret.

Det viser en ny undersøgelse fra University of Utah. Ved at måle hjerneaktiviteterne hos bilister, der udfører forskellige handlinger, er forskerne kommet frem til, at det kan tage op til 27 sekunder at genvinde koncentration om kørslen.

Selv en simpel, kort handling som at foretage en opringning med stemmen eller vælge et stykke musik på samme måde har et efterslæb op til 27 sekunder, hvor man stadig ikke er fuldt opmærksom. Det samme gælder tiden efter, man har afsluttet et opkald.

Du kan læse om undersøgelsen her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.