Forside * Nyheder

Et iPhone-kvartal slår Googles totale Android-omsætning

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Googles totale omsætning og indtjening på Android er kommet frem i forbindelse med en retsag.

I en verserende retsag, hvor Google er under anklage for at have anvendt Oracles Java til udviklingen af Android uden at betale royalties, der er der kommet forskellige tal på bordet.

En advokat fra Oracle har mod Googles vilje afsløret hvad Android har genereret af omsætning og overskud. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Annonce:

Google har totalt set omsat for 212 mia. kroner på Android og det har givet et afkast til pengetanken på i alt 150 mia. kroner.

Selvom det lyder som svimlende beløb så er det totalt for alle årene med Android. Til sammenling der omsatte Apple i 3. kvartal 2015 for 219 mia. kroner på iPhone.

Med andre ord: Et enkelt kvartal med iPhone omsætter for mere end Google har omsat på Android i hele det styresystemes levetid.

Et andet tal der kom frem i forbindelse med retsagen er at Google betaler Apple store beløb for at have Google som standard søgemaskine på iOS-produkterne (iPhone og iPad).

I 2014 betalte Google 6,85 mia. kroner til Apple for at have Google som standard til søgninger.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.