Forside * Nyheder

Her er den selvkørende bil, Google ikke længere lægger navn til

-

Nu ved vi, hvordan Waymos selvkørende minivan ser ud.

Annonce:

Da Google for nogle dage siden proklamerede, at de havde startet et separat firma under moderselskabet Alphabet, der skulle varetage firmaets tidligere bil-aktiviteter, hørte vi noget om en Chrysler-minivan.

Waymo, som det nye firma hedder, har sammen med Fiat Chrysler udviklet på firmaets Pacifica-minivan, hvilket i øvrigt er den samme bil, som Uber lige nu lader køre som selvkørende ”taxaer” i Pittsburgh og San Francisco. Hvordan Waymos version af den ser ud, ved vi nu, for firmaet har sluppet nogle officielle billeder ud.

Det LIDAR-system, der gør det muligt at bygge en digital model af omgivelserne og køre efter den, vejer en del, så Google/Waymo og Fiat Chrysler har måttet skrue lidt på bilen for at få vægten ned i et fornuftigt leje igen.

Til gengæld er der tale om en plug-in-hybrid model, der kan køre 46 kilometer på en opladning, inden dens indbyggede benzingenerator går i gang med at levere strøm til el-motoren.

Man kommer dog ikke til at kunne købe denne model. I stedet skal den sandsynligvis fungere som Waymos og Fiat Chryslers bud på en selvkørende taxa-flåde, eller som en delebil, man kan abonnere på, og som kommer, når man kalder (fra en app).

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.