Forside * Nyheder

Restaureret Matador i HD lørdag kl. 20

-
Screenshot fra DR der viser forskellen

Matadorfans kan glæde sig til lørdag den 6. maj klokken 20.00, hvor den nye version af Matador har premiere på DR1 i HD.

Det har taget flere år for restaurerings-eksperterne fra Nordisk Film Shortcut, som ikke alene har skiftet til High Definition, men også renset alle 24 afsnit af den danske kulturarv “Matador”.

Det er gået som planlagt, fortæller den ansvarlige for restaureringen Hans Vermeij fra Nordisk Film Shortcut til dr.dk.

Annonce:

 

Har taget 3 år

Opgaven med at sikre “Matador” for fremtiden, har taget tre år, og startede med at man digitalt scannede de gamle filmstriber og lagde dem på servere, så der ikke var risiko for tab.

Så fjernede man ridser, støv og snavs, som skal være med til at give seerne den bedste oplevelse, og vise detaljer som seerne endnu ikke har se. Billedet er blivet skarpere og mere klart, så man nu kan se hvad der står i “Tidende”, når avisen læses.

Det, seerne skal glæde sig allermest til ved den nye version af “Matador”, er, ifølge Pil Gundelach Brandstrup, klare og tydeligere billeder, en større detaljerigdom, og et ’Matador’ uden støv og ridser, som har præget de efterhånden gamle film.

Læs også: Matador er næsten klar

 

Tid og sted

Første afsnit af den restaurerede version af ’Matador’ har premiere den 6. maj klokken 20.00 på DR1.

De første 12 afsnit af serien sendes her i foråret 2017.

 

Se også

De første 7 af de nye Matador afsnit kan nu streames

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.