Forside * Featured

Microsoft bekræfter Windows 10-kildekode-læk

-

Ifølge visse medier blev Windows 10 gjort til open source ganske ufrivilligt i den forløbne uge.

The Register rapporterede, at stort set hele Windows 10-kildekoden, inklusive builds af Windows 10, der endnu ikke er sluppet ud, blev lagt ud på nettet af hackere.

Annonce:

Der skulle have været 32TB (og det var TERAbyte) tilgængeligt, men det viste sig ikke at være tilfældet. Filerne, der blev lækket på Beta Archive, fyldte noget mindre og er siden blevet taget ned.

Microsoft bekræfter imidlertid nu overfor The Verge, at de filer, der blev lagt ud, VAR Windows 10-kildekode. Det viser sig dog, at koden kommer fra det såkaldte Shared Source Kit, og det meste af koden var derfor allerede blevet distribueret ud til bl.a. Microsoft-partnere.

Som Engadget skriver, er sagen dog alligevel problematisk for Microsoft. Hvis koden kommer ud i de forkerte hænder, kan det nemlig betyde, at hackere kan finde sikkerhedshuller i Windows 10, som de kan udnytte, uden at nogen finder ud af det.

Hvor stort det problem bliver, finder vi ud af over de kommende måneder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.