Forside * Nyheder

Spotify indgår ny aftale med Sony Music

-
Foto: recordere.dk

Sony Music og Spotify er endeligt blevet enige om en fremtidig licensmodel for Sonys musik på Spotify. Det betyder at Spotify nu har fået en lettere vej til børsnotering senere på året.

Aftalen giver Spotify adgang til Sony Music, RCA og Columbia Music, og det forventes at Spotify slipper lidt billigere i royalties til Sony Music i fremtiden.

Tidligere på året fortalte Billboard at Spotify lige nu betaler 55% i royalties, men at den nye aftale forventes at ligge på 52%.

Annonce:

Læs også: Spotify anklaget for at bruge falske kunstnere for at spare på royalties

Har brug for flere labels gør det samme

Spotify vil gerne gå på børsen senere på året, og derfor har Spotify brug for at være mere rentabel. Selvom Spotify ramte 50 mio. betalende abonnenter i marts, er det stadig småt med overskudene i regnskaberne.

Spotify har derfor brug for at få tilsvarende aftaler med flere pladeselskaber, så de er en attraktiv aktie når de går på børsen.

Men med en gæld på over 1 mia. USD, er det vigtigt at de begynder at vise at de også kan tjene penge på de over 140 mio. brugere de har på deres tjeneste.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.