Forside * Nyheder

Kig dig omkring i rummet med denne 360-graders video

-

Vi har set mange billeder og videoer ude fra rummet, men de fleste har ikke haft mulighed for at kigge sig omkring deroppe.

Med mindre, man har arbejdet som astronaut, har der ikke været mange muligheder for selv at rette blikket mod vores blå planet eller ud mod det uendelige rum.

Annonce:

Men nu kommer vi tættere på dette end nogensinde. Et par russiske kosmonauter har været så venlige at tage et 360-graders kamera med ud på en rumvandring.  Det skete i August, og rumvandringen varede syv en halv time.

Vi får dog kun tre et halvt minut af vandringen, der er produceret af den russiske stats engelsksprogede tv-kanal RT.com og lagt på YouTube.

RT.com er kendt for sin rolle som propaganda-kanal for Rusland, og at videoen dukker op der vækker mindelser om Sovjet-tidens rumkapkøb, hvor Rusland og USA begge havde travlt med at publicere deres præstationer udenfor planeten.

Men det gør måske ikke så meget, så længe, vi kan få et 360-graders udsyn fra lige uden for den internationale rumstation.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.