Forside * Featured

8% mænd er farveblinde: Samsung TV kan korrigere for det

-

Forbedring for farveblinde: SeeColors app gør det muligt at ændre farverne på Samsungs QLED TV.

Kalibrering af et TV hjælper normalseende til at opleve indholdet så tæt på ‘korrekt’ som som muligt. Som dem der skabte indholdet så det.

Annonce:

Men korrekt kalibrering gavner ikke farveblinde. Her er nogen rødblinde, andre grønblinde. Fuldstændig farveblindhed er dog sjælden, mere normalt er det at have nedsat syn for en eller flere farver.

Nedsat syn overfor afstande kan korrigeres med briller eller kontaktlinser, men nedsat syn overfor farver ikke er noget der almindeligvis tages højde for i elektronikprodukterne. Dette på trods af at det er udbredt.

Farveblindhed rammer især mænd. 8% af mænd er farveblinde, mens det samme tal for kvinder er 0,3%.

Samsung hjælper farveblinde til at opleve TV med de rigtige farver, altså korrigere tv’ets farver så den farveblinde oplever dem rigtige; Som en normalseende vil opleve farverne på et kalibreret tv.

Samsungs app SeeColors arbejder sammen med deres QLED TV, og den hjælper med først at teste for farveblindhed, dernæst at ændre tv’ets farvegengivelse så der korrigeres for seerens syn.

Hvad man så gør i praksis, i en familie hvor én er farveblind og resten normalseende, melder historien ikke noget om.

 

Via SeeColors app køres et testforløb. Ved farveblindhed kan tv’ets farver korrigeres

 

Pris og tilgængelighed

Samsung SeeColors app er gratis men virker kun sammen med deres egne QLED TV.

Den findes som app på Samsung Smart TV samt til Android.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.