Del p� Facebook
Translate  

Der er fejl i Apples nye iOS-kort
21. september 2012 - Lars Ladingkær

 

 

Apples nye kort i iOS6 byder ikke på nogen god brugeroplevelse. De mange fejl skæmmer.

En hel by der ligger i havet, og det er ikke Atlantis. En gård der er markeret som en lufthavn. Motorveje midt ude i ingenting, og det er ikke Nordjylland. Et sygehus der fylder en hel by. Gader der hedder noget forkert, mangler eller slet ikke skulle være der. Forretninger og seværdigheder der er flyttet.

Velkommen til den nye verden ifølge Apple.

Apple har skrottet de velkendte Google-kort i iOS 6, og erstattet dem med deres egne. Og det er ikke nogen god beslutning fra Apples side, hvis du spørger brugerne og medier verden over. Årsagen er som nævnt ovenfor, de nye kort simpelthen er så fyldte med fejl, at det skæmmer helhedsoplevelsen.

Apple er ellers kendt for perfektionisme når det kommer til brugeroplevelse, men det er ikke lykkedes at videreføre dette her i 1. udgave af de nye kort. Hvordan det kunne gå så galt ved vi endnu ikke, da Apple endnu ikke officielt har kommenteret på situationen.

Men det er ved at udvikle sig til et PR-mæssigt mareridt for Apple. Inde på tumblr-siden The Amazing iOS 6 Maps har Apple-brugere samlet nogle eksempler, men enhver med iOS 6 ved hånden kan selv efterprøve kortene med et kendt sted.

Her har jeg zoomet ind på Odense. Det er de gamle Google-kort til venstre, og de nye Apple-kort til højre.

 

Google Apple

 

På Apples kort til højre er der veje på kortet som ikke eksisterer i virkeligheden.

Den lille "Hjallesevej" på kortet ovenfor er i virkeligheden en tankstation og slet ikke vej, og Hjallesevej ender ikke i Allégade (næstsidste billede).

 

Google kan blive redningen

Hvis du hører til den gruppe der savner de gamle kort fra Google Maps inklusiv Street View, så er lyset ikke slukket. Google arbejder nemlig på en iOS-udgave af deres korttjeneste.

Tidligere forlød det at de allerede havde sendt første udgave til godkendelse hos Apple, men et mere forsigtigt bud lyder nu at de blot arbejder på sagen, og venter at blive klar inden jul.

Del p� Facebook
  

 ANNONCE:
Se også:
  • Ingen 4G i iPhone 5 før til november   (21. september 2012)
    Den totale nedtur har ramt de danske teleselskaber. iPhone 5 vil ikke fungere med 4G når den kommer i butikkerne i næste uge, skriver Mobilsiden.dk.
  • Apple svarer på kritik af iOS-kort   (22. september 2012)
    Have tålmodighed, det bliver bedre. Sådan lyder det fra Apple som svar på kritikken af de nye kort i iOS 6.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Seneste kommentarer Flere >>
Flere kommentarer >>
Annonce:
Tilmeld nyhedsbrev
Navn : 
E-mail :