Forside Nyheder

DVD Forum afviser hybrid audio DVD+CD


Endnu et forsøg på at få en officiel standard for et hybrid audio format er slået fejl. En hybrid disk er en dobbeltsidet disk som på den ene side opfører sig som en CD, og vendes den om opfører den sig som en DVD.


En hybrid disk opfattes af flere som et god teknologisk udvikling, hvor man kan promovere den forbedrede kvalitet på DVD-Audio samtidig med at samme plade stadig kan afspilles i en almindelig CD-afspiller i sædvanelig kvalitet.

Første gang DVDForum afviste et forslag, var begrundelsen at disse hybrid diske opførte sig uforudsigeligt i DVD afspillerne. At risikoen for fejl var for stor. Seneste forslag gik på at fremstille to tynde udgaver af henholdsvis en musik-CD og en audio-DVD, og lime dem sammen til én. Men DVDForum mener heller ikke denne ide kan bruges, de er bange for at disken bliver for tyk for nogle af afspillerne.

Der findes et uofficielt hybrid format på markedet, som benytter CD teknologi. Det hedder SACD/CD (Super Audio CD). De nyeste tiltag her går på at forsøge at smelte DVD teknologien sammen med CD-teknilogien mht. musik-udgivelser.

Kilde: Home Cinema Choice

Warner Music vil fortsætte planerne om en hybrid audio DVD+CD vendbar disk uden godkendelse fra DVD Forum. Dermed må de sansynligvis opgive at bruge DVD navnet til projektet. Kilde: Audio Revolution

Annonce:
Forrige artikelLiteOn ind på DVD-optager markedet
Næste artikelFremtidens DVD format bliver AOD
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.