Forside Styling Layout: Uden komm.

Screenshots af Pioneer DVR-520H / 720H
Setup

Første gang recorderen tændes går den automatisk i Setup menuen. Man skal vælge skærmmenu sprog og der er desværre ikke Dansk, men Engelsk er også et godt valg.Der er som altid auto scan af alle kanaler i antenne kablet og stationer recorderen kender bliver automatisk navngivet.  Scanningen tog hele 7 minutter og 4 sekunder!  Klokken sættes til at følge DR1 og i løbet af et øjeblik har den stillet uret (også efter strømsvigt).  Hele Setup proceduren tog knapt 8½ minut.
DISC NAVIGATOR

Disc Navigatoren bruges til at finde rundt på DVD’en og harddisken med.  På fronten af recorderen er der i venstre side en rød og en blå lampe og de viser om man i øjeblikket er på DVD’en hhv. harddisken.  En smart ting er at man kan trykke på lamperne, hvis man ønsker at skifte!  Men man kan også trykke på fjernbetjeningen.

I venstre side er der en række muligheder, fx afspille, slette, låse og man kan placere optagelserne i grupper og så får de et lille symbol.  Mine Radise optagelser har fået et blåt spar mærke.
Optagelser man endnu ikke har set for et “New” mærke.
Stiller man markøren på en af optagelserne begynder den straks at spille og informationer om optagelsen bliver vist midt på skærmen.  Det er rigtigt smart!
HOME MENU

Den anden vigtige menu er Home Menu’en.
Her finder man bl.a. Setup af recorderen, lyd og billede justering, timerne og kopierings funktioner.
På billedet er der en almindelig CD i skuffen og den indeholder ingen billeder og disc setup er ikke aktiv.Ud over de automatiske Setup muligheder er der et hav af andre valgmuligheder.  (Se flere af dem i Fotogalleriet).

Her er flere eksempler på opsætningen.


Redigering

Denne gang vil min redigeringsopgave være at optage 6 ‘Radiserne’ tegnefilm ved hjælp af timeren og High-Speed kopiere dem til en DVD-R skiver.

Da jeg vil have to timer og tyve minutter på en DVD-R skive vælger jeg manuel kvalitet og stiller den til 140 minutter (MN19).  MN19 er den laveste kvalitet der benytter fuld billede opløsning (720 x 576 pixels).  Det er en rigtig flot kvalitet!


Mindste kvalitet Bedste kvalitet
Timerne

Så skal jeg have programmeret timeren og der er tre at vælge i mellem.Easy Timeren kan let programmeres til hver optagelse, men det er ikke så smart.ShowView timeren kan klare opgaven, hvis programmet har et ShowView nummer.Jeg vælger den mest avancerede timer.
Her kan jeg indstille alt og optagelserne får automatisk titlen “Radiserne”.  Jeg starter optagelsen 5 minutter før og lader den optage lidt ekstra, da Cartoon Network ikke er så god til det der med klokken 🙁Så er det bare at vente seks dage…

Når optagelserne er lavet ligger de på harddisken og jeg finder dem med Disc Navigatoren.
Editering

Jeg vælger Erase Section og den første optagelse.  Jeg vælger starten og sætter et “From” mærkeog spoler frem i optagelsen til det sted filmen begynder.
Her sætter jeg et “To” mærke.Stykket A-B kan jeg nu slette.  Filmen afspilles så jeg kan se og høre hvordan klippet bliver!Tilsvarende går jeg hen til slutningen og klipper det overskydende stykke væk.Det gør jeg med alle 6 film.


Kopiering

Nu skal jeg have de 6 film kopieret over på en DVD-R skive.

Jeg vælger Copy muligheden i Home Menuen og kopiere fra harddisk til DVD.
DVD til HDD er ikke aktiv, da der er en blank skive i drevet.
Disc Back-up kan bruges til at kopiere en færdig ikke kopibeskyttet skive (Se senere).Jeg udvælger filmene og Add’er dem.Når jeg har valgt de 6 film skal jeg bekræfte listen.Og når det er gjort er filmene klar til at blive brændt.  Det tager 15 minutter med en 4x skive, men kan gøres på knap 9 minutter med en 8x skive.
Ved High-Speed kopiering bevares kun de kapitelmærker, jeg har sat manuelt ved hjælp af “Chp Mark” knappen på fjernbetjeningen.
Ved realtime kopiering kan du vælge mellem ingen mærker, hvert 10. minut eller hvert 15. minut i opsætningen.  Ved realtime kopiering overføres de manuelle kapitelmærker ikke.  Det er lidt fjollet!
Bemærk at det er muligt at dele og samle optagelser før de bliver kopieret til DVD-R/RW og det er muligt at ændre navnet på optagelsen.Når filmene er brændt skal skiven navngivesog alle bogstaver og lidt til, er til rådighedog der laves en menu.  Der er 9 skabeloner at vælge mellem og jeg vælger en til 6 film (nederst tv).Jeg bliver spurgt om jeg er tilfreds med dette layout.Jeg kunne have været mere opfindsom med film titlerne, men det var jeg altså ikke 🙂

Det var så den lille opgave.  I alt brugte jeg 2 minutter på programmering af timeren, en halv time til at klippe filmene og knap en halv time til brænding og menu.  I alt cirka en time for en DVD-R på 2 timer og 20 minutter.

En ting jeg gerne vil have anderledes er Navi Mark billederne (de små oversigts billeder).  I opsætningen kan man vælge mellem billedet ved 0 sekunder, 30 sekunder eller 3 minutter, men lige meget hvilket valg jeg gør får jeg billedet ved 0 sekunder.  Øv!  Jeg kan heldigvis sætte mærket manuelt med fjernbetjeningens Navi Mark tast.


Recorderen virker også som multimedie afspiller

Her har jeg lagt en almindelig CD i.
Lydkvaliteten er i orden, men informationerne på skærmen kunne være meget bedre.
Track 01 er faktisk en video, men hverken lyd eller billede kunne afspilles på det spor.  De øvrig spor er almindelige lydspor og de blev afspillet fint.  Jeg kunne godt ønske mig at CD’ens CD-Text information blev vist på skærmen, men det gør den ikke.Det ser bedre ud med MP3.
Her kan man tydeligt se filnavnet og musikken spiller igen fint.JPEG billeder vises også uden problemer med PhotoVieweren.Der er oversigtsbilleder og man kan vælge et billede ud,trykke Enter og så afspilles alle billeder efter tur.  Billede skift går ikke specielt hurtigt, men det skyldes at det er højopløsningsbilleder.  Da jeg formindskede størrelsen til 720 x 540 pixels skiftede de hurtigt.  Billederne vises i ca.  5 sekunder. Billederne står flot på skærmen!


Back-up af en DVD±R/RW skive

Har du brug for en backup af en DVD±R/RW skive kan recorderen gøre det for dig.  Recorderem kan dog kun skrive på DVD-R/RW skiver.Original skiven lægges i og når recorderen beder om det skiftes til en blank skive.  Det er muligt at lave lige så mange kopier som man skal bruge, man lægger blot en blank skive i for hver kopi.Til slut kan original skiven slettes fra harddisken, så pladsen atter frigives.Men der er faktisk ikke noget i vejen for at du kan have den liggende, hvis du skal lave flere kopier på et senere tidspunkt.


Alle billederne ligger i fuld opløsning i vores fotogalleri og der er flere billeder at se.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.