Forside Nyheder

Diverse Blu-ray nyheder


Baggrund: Blu-Ray er et af de to konkurrende formater med blåt laserlys, som forventes klar til brug i stuens recordere i anden halvdel af 2005. Det andet konkurrende format er HD-DVD.


8 cm diske.


Gruppen bag Blu-Ray har nu annonceret at formatet også vil indeholde specifikationer for små 8cm diske, der kan lagre op til 15 GB data (ca. 6 timer i dagens SP kvalitet). De små diske er fortrinsvis tænkt til brug i digitale videokameraer, de såkaldte camcorders. Det er Sony, Matsushita (Panasonic) og Sharp som står bag denne udvidelse af Blu-ray standarden.


Pioneers bud på en Blu-Ray brænder.


Pioneer har lige fremvist deres første Blu-Ray brænder på Ceatec messen i Japan.


 


Billede lånt fra CdFreaks.com


Pioneer drevet kan skrive både på engangsskiver, de såkaldte BD-R, som på de genskrivelige skiver kaldet BD-RE. Dertil også de nye dual-layer DVD-R (2x), samt de fleste almindelige nuværende formater. Komplet liste: 8x DVD±R, 4x DVD±RW, 2.4x DVD+R DL og 2x DVD-R DL. Lidt af en super-brænder må man sige, selvom Pioneer stadig mangler at få CD-brænding til at virke i drevet. Men det forventes at komme også. Der er ingen forlydender om hvornår det nye drev er klar til salg, ligesom andre informationer som modelnummer og pris heller ikke kendes endnu.


Flere medlemmer.


Antallet af firmaer som støtter Blu-Ray udviklingen stiger. Blu-Ray Disc Association (BDA) bakkes nu op af 70 producenter af forbrugerelektronik. Stigningen var ventet efter Sony forleden annoncerede at deres nye PlayStation 3 vil understøtte Blu-Ray formatet. Bestyrelsen i BDA besættes nu af repræsentanter fra Dell, HP, Hitachi, LG, Mitsubishi, Panasonic (Matsushita), Pioneer, Philips, Samsung, Sharp, Sony, TDK, Thomson og Twentieth Century Fox.


Nye på medlemslisten er navne som Canon, Dolby Laboratories, Kenwood, Lite-On, MediaTek, Ricoh, Sigma Designs, Sonic Solutions, Texas Instruments, Ulead, JVC, Alpine, AMC, ATI, Funai og mange flere…


Link: Blu-ray Disc Assiciation hjemmeside


Kilde: CdFreaks

Annonce:
Forrige artikelWindows Media Center 2005 Edition
Næste artikelDual layer DVD-R nærmer sig!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.