Forside Styling Layout: Uden komm.

Forbindelser til TV

Der er flere typer forbindelser at vælge imellem, når der skal billede på TV’et fra recorderen eller DVD afspilleren: • Composite / Video / CVBS
 • S-Video
 • RGB
 • Component / Y-Pr-Pb  (Progressive Scan)

Composite er den gode gamle video standard kendt fra VHS videomaskiner mv.


S-Video kom frem i forbindelse med SVHS videomaskinerne, men er siden blevet udbredt også til spillekonsoller, computer, DVD-afspillere og recordere.


RGB er en gammel standard, men dukkede først rigtigt op på TV-modtagerne i forbindelse med udbredelsen af DVD-afspillere.


Component er det seneste skud på stammen herhjemme. I USA bruges component istedet for RGB, men herhjemme er udbredelsen startet med projektorer og senest plasma TV og TFT TV.


Bedste valg til forbindelse: 1. Component (med progressive scan)
 2. RGB & Component (uden progressive scan)
 3. S-Video
 4. Composite

Det er de færreste almindelige TV som kan modtage component med progressive scan, så i forbindelse med en DVD afspiller eller recorder er RGB det bedste valg.


S-video er næsten ligeså godt som RGB, kun trænede øjne kan se forskellen, til gengæld er der et stykke vej ned til composite som er markant dårligere end de andre. TV’et skal dog være nyere, ikke ældre end sidst i 90’erne, for at have en RGB indgang (check brugsanvisningen).


RGB, S-video og composite kan overføres via SCART.Ekstra ind- og udgange på composite er normalt små gule RCA / phono stik, og ekstra ind- og udgange for S-video er nogle små 4- eller 6-polede stik.


   


Der overføres almindelig analog stereolyd via et SCART kabel, men ekstra ind- og udgange er normalt små hvide+røde RCA / Phono stik.Digital flerkanals lyd (5.1 lyd eller bedre) overføres oftest via digitale forbindelser som Coax eller Optical (optisk lysleder). Her et stik for Coax. Det er RCA / Phono ligesom ved separate composite eller stereolyd.
Gode råd om fejl


Billedet er mørkt evt. med kraftige farver • Mulig årsag:  DVD enheden er sat til RGB på video output (SCART-1) men TV-modtageren kan ikke vise RGB på den indgang som DVD enheden er tilsluttet.
 • Løsning: Check med TV’ets brugsanvisning om TV’et kan modtage RGB, og på hvilken SCART indgang. Flyt SCART kablet over på en indgang som kan vise RGB, eller vælg et andet video format.

Der er skygger på billedet fra DVD. Et andet billede anes i baggrunden. • Sansynlig årsag: Dit SCART kabel er ikke tidsvarende.
 • Løsning: Køb et nyt SCART kabel af en type beregnet til DVD. Det skal være fuldt monteret (alle ledninger er forbundet) og individuelt afskærmet (hvert signal har sin egen afskærmning)

Der er skrå striber på enkelte TV kanaler på recorderen • Mulig årsag: Antenne signalet er for kraftigt
 • Løsning: Køb et dæmpeled til antenne hos en antenne forhandler, og sær det på antenne indgangen på recorderen. Hvis dæmpeledet er variabelt, så skru på det indtil striberne er væk.

Annonce:
Annonce:
Forrige artikelPioneer kommer med første Dual Layer DVD-R brænder
Næste artikel3 nye Panasonic recordere i USA
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.