Forside Styling Layout: Uden komm.

Verdensnyhed: Få 5.1 lyd ud af stereo TV’et

Det er lykkedes et lille Taiwan firma at ryste hele filmindustrien, med en opfindelse som med et slag vil gøre 5.1 lyd tilgængelig for alle. Billigt.“RSP unit” kan lavealmindelig stereolyd, fra TV og DVD-optager, tilbage til 5.1 lyd – hvis lyden tidligere har været kodet som 5.1 (eller bedre).


Når produktionsselskaberne og TV-selskaberne laver den oprindelige fler-kanals lyd om til stereo, så efterlades en mikroskopisk restbærebølge fra den oprindelige lyd i stereo-signalet.


Det er det unge Taiwan firma, Ran-Slir-Pa, der har opfundet en teknik som kan genskabe den oprindelige 5.1 lyd ud fra disse rest-produkter. Nøjagtigheden er bedre end 98%. Det har fået både Dolby og filmindustrien til at ryste i bukserne, for det må forventes at devaluere salget af DVD’er når alle frit kan tappe den gode lyd direkte fra TV’et.


Det virker også på de film du allerede har optaget på harddisk og DVD. Ja selv de fleste gamle VHS-film vil nu kunne afspilles med flerkanals lyd. Her er princippet bag:


Ran-Slir-Pa betyder faktisk på den lokale dialekt noget i retning af “hør den omvendt”, og det minder jo iøvrigt om den måde asiaterne læser på. 


En talsmand fra firmaet spår at opfindelsen bliver så populær, at udsalgsprisen per “RSP unit” forventes at komme under $100.


Fælleskøb


Vi har på recordere.dk fået et enestående tilbud, om at få andel i den allerførste sending som ankommer til Europa om få uger. Firmaet vil gerne bruge vores hjemmeside som et springbræt til det skandinaviske marked, og tilbyder “RSP unit” til en favorabel pris i et fælleskøb.


Tilmelding kan ske via nedenstående formular, men kun i dag. Firmaet har mange aftaler ude lige nu, og der er kun få eksemplarer tilbage af første produktion.


Fælleskøbsprisen er blot $49  (~285 kr) + indenlandsk porto, og tilmelding som nævnt kun i dag. Der er ingen forudbetaling, og det er først til mølle – vi ved ikke hvor mange eksemplarer vi får.NB. Denne artikel var vores aprilsnar 2005


Fælleskøb ikke muligt.

Annonce:
Forrige artikelJVC DR-MH200
Næste artikelAPRILSNAR
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.