Forside Nyheder

Sony dropper almindelige billedrørs-tv

 Sony stopper salget


af almindelige billedrørs-tv


Det er slut med lancering af traditionelle tv, når Sony i dag præsenterer efterårets nye modeller for pressen. Om seks måneder kan Sonys billedrørs-modeller slet ikke købes længere i Danmark. Afløseren er primært de nye LCD-tv med Sonys 7. generations skærme.


Alle nye tv bliver i High Definition


 


 


Det traditionelle billedrørs-tv er snart et afsluttet kapitel, når modeller som denne KLV-W40A indtager hjemmene.


 


En epoke i dansk mediehistorie nærmer sig sin afslutning. Noget så dansk som billedrørs-tv’et fra Krønikens efterkrigstid er om kort tid historie. LCD i High Definition bliver efterårets mest betydningsfulde afløser, og Sonys nye produktudvalg til dagligstuen indeholder fra i dag udelukkende tv i High Definition. Det betyder, at forbrugeren bliver sat i stand til at modtage den forbedrede kvalitet fra enten de højtopløste Blu-Ray afspillere eller fra tv-udsendelser– eksempelvis via parabol fra Canal Digital, der fra september begynder at sende High Definition i en særskilt kanal. Tv-udsendelser ventes også at komme i almindelige antenneforbindelser, når det om få år afgøres, hvordan high defintion skal placeres i det digitale jordbaserede sendenet.


Sony byggede sidste år i samarbejde med Samsung en af verdens største LCD-panel fabrikker, der siden april har produceret LCD-paneler af 7. generation. Fabrikken er i stand til at producere, hvad der svarer til 600.000 32 tommer paneler hver måned, og det er en del af dem, der nu vil kunne opleves i Sonys kommende tv-produkter. Sonys tre eksisterende traditionelle tv-fabrikker i Europa vil om få måneder være reduceret til en enkelt i Slovakiet, der udelukkende producerer til det østeuropæiske marked.


 


Konkurrencedygtige LCD teknologier


Afløseren hedder som nævnt LCD i High Definition, som Sony anvender i alle sine fire nye serier, der er prissat attraktivt for at sikre Sonys traditionelle stærke rolle i et krævende marked, der kræver en fornuftig pris og en god kvalitet, når der skal investeres i hjemmeunderholdningen. Sony har her traditionelt spillet en vigtig rolle i tv-markedet – ikke mindst på grund af Sonys Trinitron-billedrør, der er verdenskendt for de klare og mættede farver. En del af elektronikken til billedbehandling fra Sonys traditionelle tv med Trinitron-billedrør lever i dag videre i de nye tv-teknologier, der i dag kræver mere datakraft for at producere et perfekt højtopløst billede.


Ud over LCD omfatter det nye sortiment også en enkelt plasma-model på 50 tommer. Mindre udgaver af teknologien er ikke længere prismæssigt konkurrencedygtig i forhold til LCD. Endelig fortsætter Sony med at producere tv i den lavere ende af prisskalaen, men nu bliver det såkaldte 3-LCD teknologi, der anvender en projektor inden i fjernsynet. Det betyder, at modellen bliver knapt så slank som LCD eller plasma, men med en helt ny designstil står modellerne til at blive en væsentlig aktør i markedet.


 


Mange tilslutninger og HD-Ready


Sony går dog videre end blot at skabe et godt tv, der er HD-Ready. Også tilslutningerne bør være optimale, så selv om en enkelt kombineret analog/digital tilslutning er nok til at kalde sig HD-Ready, så anvender Sony altid mindst to tilslutninger til High Definition i de nye modeller, så der bliver mulighed for at tilknytte eksempelvis både en Blu-Ray afspiller og en parabolmodtager.


Ulrik Petersen, der er markedschef med ansvar for tv siger:


”Vi kommer til at stå bemærkelsesværdigt stærkt i markedet dette efterår. Priserne på de her tv er simpelthen blevet så attraktive nu, at alle kan være med, og så har vi oven i købet et design, som bare matcher de krav, som vi stiller i Danmark,” siger han og tilføjer.


”Jeg har også store forventninger til 3-LCD-teknologien, for her får vi jo pludselig 50 tommer til under prisen på et almindeligt 40 tommers LCD tv, og med de nye designs, så bliver det meget interessant for forbrugeren”.


Kilde: Sony

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.