Forside Nyheder

Kamp om mobil TV i Europa

Genvej til mobilt tv på vej fra Alcatel og Samsung


De to firmaer bliver partnere om en løsning der går uden om de lokale digitale sendenet (DVB-H). Istedet benyttes frie frekvenser, og dermed undgår de den politiske diskution i både EU og rundt omkring i de enkelte lande.


 
Alcatel indleder nu et samarbejde med Samsung Electronics i arbejdet for at skabe en genvej til hurtigere mobilt tv i Europa, hvor diskussioner om brug af frekvenser gør introduktionen langsommelig. Alcatel arbejder lige nu på højtryk at udvikle en teknologi, der kan fungere via S-båndet, som frit kan benyttes i hele Europa. S-båndet er et fælleseuropæisk frekvensbånd der med det rette sendenet egner sig til distribution af mobilt tv ? eksempelvis på et Samsung mobiltelefon.


Genvejen til mobilt tv gør brug af fælleseuropæiske standarder, der gør det muligt at udbrede mobilt tv, uden politiske diskussioner i EU om frekvenser.


Samsung leverer mobiltelefonerne, og Alcatel leverer sendeudstyret. Sådan kan fremtidens mobile tv blive en realitet om få år ? uanset de nuværende europæiske og danske diskussioner om valg af frekvenser til fremtidens tv. Alcatel og Samsung vi i det nye samarbejde i stedet udnytte det eksisterende frie fælleseuropæiske frekvensbånd S-båndet, der giver mulighed for dækning over hele Europa.


En komplet europæisk dækning er mulig takket være en unik kombination af landbaserede satellitter og et netværk af forstærkere placeret i tilknytning til mobilnettets basestationer. Løsningen udnytter S-båndet samt en videreudvikling af DVB-H standarden i 2 GHz-båndet – en telefrekvens mellem 2.17 og 2.2 Ghz som sædvanligvis forbindes med satellitbrug, og som grænser op mod 3G/UMTS-båndet.


Det nye samarbejde er den del af Alcatels “Unlimited Mobile TV”-projekt der netop går på at udnytte det nuværende S-bånd optimalt.


For Alcatel og Samsung er målet at kunne levere en helhedsløsning til operatører for distribution af mobil TV tjenester af høj kvalitet til slutbrugerne. Selskaberne kommer også til at samarbejde om markedsføringen af produkterne og støtte standardiseringsprocessen i DVB-forum. I første fase tager selskaberne fat på Europa, hvor S-båndet er tilgængeligt i dag. Løsningen for DVB-H over S-båndet gør det muligt for operatørerne at få fuld mobil-tv dækning ? indendørs og udendørs.


Kwang Suk Hyun, der Senior Vice President i Samsung siger:


?Samsung sætter pris på samarbejdet om mobilteknologi for S-båndet, fordi det åbner for nye forretningsmuligheder for Samsung i Europa. S-båndet er det naturlige valg i Europa, når det gælder mobilt tv ? et område hvor vi satser på at være en førende aktør?.


Salgsdirektør i Alcatel Danmark Peter Fink siger:


?Samsungs støtte til Alcatels hybridløsning inden for mobil-tv til S-båndet viser virkelig, at der er et potentiale i løsningen, som vil blive en meget vigtig brik i spillet om fremtidens mobil-tv sendenet. Uanset hvad politikerne måtte beslutte om andre frekvenser, tillader teknologi os at indføre mobilt tv i hele Europa ved hjælp af de eksisterende fælles frekvenser ? så når andre frekvenser bliver frigivet kan mobilt tv allerede være en realitet ved hjælp af S-båndet.?


Om Alcatels “Unlimited Mobile TV”


Målet med Alcatels “Unlimited Mobile TV” er at gøre tv tilgængeligt via mobiltelefonen overalt i byer og på landet, inde og ude. Løsningen skal have stor fleksibilitet og levere et stort programvalg samt en perfekt billedkvalitet, uanset antal seere. Denne komplette dækning er mulig takket være en unik kombination af landbaserede sattelitter og et netværk af forstærkere placeret i tilknytning til mobil-basestationer. Løsningen udnytter S-båndet, en videreudvikling af DVB-H standarden i 2 GHz-båndet, og en telefrekvens mellem 2.17 og 2.2 Ghz som sædvanligvis forbindes med satellitbrug og som grænser op mod 3G/UMTS-båndet. Dette 30MHz-bånd er i dag tilgængeligt over hele Europa.


Kilde: Alcatel
For mere information se www.alcatel.com/mobiletv.


 


 

Annonce:
Forrige artikelAnmeldelse af Noxon 2 Audio
Næste artikelJVC melder sig for alvor ind i håndholdt GPS markedet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.