Forside Tests

Anmeldelse af Home Center One

Denne gang tester vi et Medie Center fra EhomeVision, der har integreret en digital forstærker i en computer. Her kommer min anmeldelse!Lad os først starte med en kort gennemgang af, hvad et medie center egentligt er.
Ideen med et medie center er, at samle billeder, film og lyd i en enhed, og så få resultatet ud på en eller anden form for visuelt apparat såsom tv, fladskærm, projektor osv. På den måde kan man samle digitale billeder, film, musik, og fremvise det på eksempelvis sit tv. Selve medie centeret er som sådan ikke en enhed, men derimod et program, eller en applikation, som bliver afviklet på en computer. Dvs. grund-enheden er en computer, ganske som vi kender dem fra hverdagen. De er/kan blot være forskanset i et andet kabinet og optimeret til medie center opgaven . Computeren er ideel at bruge, idet den netop kan afvikle alle medie filerne, præcis som vi altid har være vant til, når vi f.eks har siddet og set vores digitale billeder på vores computerskærm. Så udgangspunktet er altså, at det er en computer.
Programmet eller applikationen som benyttes er det som kaldes medie centeret. Der findes et hav af dem derude på de store bitmarker. Vores udgangspunkt er dog det mest populære, nemlig Microsoft´s Medie Center Edititon version 2005, (fremover MCE2005). Dette program er indbygget i en ganske almindelig WindowsXP Professionel, hvorfor der som sådan ikke er en forskel, når man køber en MCE2005, så får man altså også en WindowsXP oveni, (eller under alt efter hvad man nu synes).


Skal man skitsere det lidt op, så kan man sige at medie centeret (næsten) erstatter:
 • CD afspilleren i et traditionelt stereoanlæg


 • Video/DVD afspiller/optageren


 • Radioen i et traditionelt stereoanlæg


 • Computeren,  til fremvisning af digitale billeder eller afspilning af musik/film.

Problemerne med en computer er der mange af. Man slipper ganske enkelt ikke for de problemer man har eller kan få med en computer, blot fordi man kalder det for et medie center, da det er det samme.
Og problemer er der massere af, ikke mindst for de som har haft som udgangspunkt, at få en god lyd ud af en computer.
Lad mig lige her indskyde. Det er meget muligt at der sidder mange derude, som mener at deres computer skam lyder ganske udmærket med det lydkort og de højtalere som de har tilsluttet. Det er også meget muligt, for højtalerne er sandsynligvis afstemt efter forbruget og behovet. Men når jeg omtaler begrebet god lyd nu, så drejer det sig om virkelig Hifi lyd. Computeren er en ekstrem støjkasse, men mange høre det ikke fordi resten af deres anlæg/forstærkere/højtalere ganske enkelt er lige så elendig som lydkortet og den støj der genereres. At bygge en forstærker ind i en computer og håbe på det går godt, er prøvet indtil flere gange før, og resultatet har stort set altid vist sig i form af en forstærket støj ud i højtalerne. Flere har sågar udtalt, at det nærmest er umuligt i en computer.


At skabe et rigtig godt Medie Center, drejer sig i bund og grund om at løse de problemer som en computer har i forbindelse med afvikling og optagelse af billede og lyd. Det er det som er mit udgangspunkt for at teste medie center Home Center One. Lad os så komme i gang!


Kabinettet.
Home Center One er unikt fra første gang man lægge sine øjne på den. Det er så gennemført, så flot og sat sammen på en måde, der vil få de fleste HiFi entusiaster til at spærre øjnene op, og med et udtryk såsom, “er det virkelig en computer?”.
Aluminiumen og den måde den er behandlet på skriger af en kvalitet der er meget sjældent set. Det er ikke bare en behandling og maling, det er flere lag og flere behandlinger oven i hinanden, der gør at det føles helt imponerende, både at røre ved og se på.Fronten en mat mørk grå/sort, mens resten er mat sort, noget der ser rigtig godt ud til sammen. Vandret igennem fronten går en sort blank plastik kant, som dels rummer dæksel til DVD drevet, og samtidig IR modtageren. Helt til højre har vi displayet. Displayet er af LCD typen, blåt med hvid skrift. Her er min personlige mening dog, at det falder ikke ind i designet. Et flourcerende sort med rød/brun, som vi kender det fra Yamaha HiFi produkter, det havde nok været bedre. Men mit bud er, at det nok ikke havde været lige så brugbart, hvis man altså gider at sidde og se på displayet.


Displayet er samme type som vi også ser på den tidligere testet Noxon2audio, blot med to linier, og samme horisontial rulle effekt. Så selvom det måske ikke passer ind i designet, så er det i aller højeste grad brugbart. Til gengæld er jeg helt vild med knapperne. De er godt gemt ad vejen under en lille kant på fronten, og derfor skal man trykke opad, når man skal aktivere dem. De føles rigtig godt og jeg synes det er en genialitet dels den måde de føles på, med blød fjeder og klik, men i den grad også placeringen af dem.
En stor volumeknap sidder der også, og ligesom knapperne oser den af kvalitet, en tilpas afstemt modstand når man drejer, så man virkelig har en fornemmelse af niveauet. Desværre er der nogle softwaremæssige problemer i MCE2005, som gør at niveauerne desværre ikke er så trinløse som man kunne ønske sig. Faktisk er de rigtig elendige og springer voldsomt for hvert trin. 
Fronten er ydermere bygget til kortlæsere som er integreret i kabinettet, samt USB, firewire samt audio tilslutning. Desværre kan man ikke bruge hovedtelefoner den vej igennem, da de ikke er tilsluttet på fronten. Det skal så ske via det medfølgende multistik på bagside.


Bagsiden ligner en blanding mellem en traditionel computer og en traditionel forstærker/receiver, med rigtig gode højtalerterminaler (skrue og bananstik). Midt på bagsiden sidde tv og lydkortet, og så er der en ekstra PCIexpress1 ledig. Bemærk, medie centeret benytter lowprofile kort her. Til venstre finder vi det mere traditionelle computer look med de forskellige tilslutninger. Man skal selvfølgelig ikke bruge den del af lydudgangene, da de som udgangspunkt ikke vil være i brug, og det er det som højre side erstatter. Oven over de traditionelle stik forbindelse til computeren, der finder vi et full size PCIexpress x16 port. Det er her man kan sætte sit grafikkort i, hvis det interne ikke er godt nok.
Øverst til venstre sidder de to IR sendere (repeatere), hvorfra man kan tage signalet ud til en Selcetor eller anden form for box, f.eks satelitmodtager.
Den opmærksomme læser har sikkert bemærket, at der mangler en højtaler udgang. Der er nemlig ingen udgang til Subwoofer, hvilket jeg personligt synes er underligt, endda på trods af, jeg ikke selv har en subwoofer. Den er dog til at fange via lydkortet og det dertilhørende multistik (juletræ). Men det er kun en aktiv sub, som kan tilsluttes.


Et Kig ind i fremtiden (kassen).
Jeg fik lejlighed til at løfte låget på Home Center One og kunne i samme omgang lige så vel studere indholdet i kassen. Og indhold er der massere af, faktisk vejer det til sammen noget der ligner små 23 kilo. Så det er noget af en klods.
Indholdet ligner på ingen som helst måde en traditionel computer, og dog alligevel. Bundkortet er et Aopen mobile bundkort, som også bruges i små bærbare computere. Ram er det typisk for bærbare computere i Dimm familien og af mærket Kingston. Processoren er en Intel Core2Duo på 2Ghz. En voldsom kraftkarl, som ingen som helst problemer har med at drive medie centeret. Så er der selvfølgelig DVD drevet, som bare ligner et traditionelt drev, hvilket der ikke er de store ord om, måske lige bortset fra at EhomeVision selv har modificeret firmwaren i den, så de tilpasser den til formålet med bla. hastigheden/støjen. Harddisken er en Samsung 400Gb disk, som er meget lydløs og benytter SATA teknologi. Udover dette, så sidder der 2 kort i den. Det ene er et Saber 2020 tv-kort fra Vistaview og så lydkortet som er et Prodigy 7.1 LT fra AudioTrak.
Det er så her at ligheden med en traditionel computer høre op. Resten af indholdet ligner mere det man vil finde i en forstærker. Og det er netop den del af det som virkelig adskiller Home Center One fra stort set alle andre medie centre, eller bare traditionelle computere.


Home Center One har en rigtig HiFi forstærker indbygget. Det er som sådan ingen kunst at bygge en HiFi forstærker ind i en computer. Kunsten består i at bibeholde effektivitet og kvaliteten i forstærkeren og samtidig kunne filtrere al den støj fra som computeren vil genererer inde i kabinettet. Til det formål har EhomeVision valgt en kæmpe massiv kerne som sidder forreste i højre side. En stor hvid klods, der er med til at bibeholde den kvalitet som forstærkeren leverer ud.
Valget af forstærker er bestemt ikke tosset. Tripath har lavet indtil flere chipset, som stortset alle har fået god kritik. Valget på en class-D forstærker er bestemt heller ikke tosset. Den er stærk samtidig med den har et forholdsvist lavt forbrug og så en virkelig god lyd. Præcis det som vi skal have i vores medie center.
Det næste interessante man falder over, det er kølere, eller skal vi sige mangel på samme. For der er ingen kølere i, ihvertfald ikke hvad vi traditionelt mener med kølere. Home Center One er lydløs, den siger ikke en lyd overhovdet. Det skyldes at kølerne som skal være der på een eller anden måde, de er der i form af heat pipes, der så føres ud til kabinettet,  fordi det netop er en tyk aluminiums plade, er vanvittig effektiv til at aflede varmen. Nord og sydbroen er begge kølet med gode passive kølere.


I det hele taget er valget af komponenter rigtig fornuftig i den her maskine. En kort opsummering:
 • Bundkortet, Aopen med Intel 945GM chipset – En pålidlig producent af bundkort.


 • Processor, Intel – Findes ikke kraftigere pt. Og i form af mobile teknologi, så er energien holdt nede på et lavt niveau.


 • DVD drev, ukendt – Der er som sådan ikke så meget i et DVD drev, vigtigst er dog, at det skal være pålideligt og lydløst.


 • Lydkort, Audiotrak Prodigy 7,1 –  En af de stærke ting. Prodigy kortet er et temmelig godt kort, som helt klart lever op til enhvers musikers krav.


 • Tv-kort, Vistaview Saber 2020 med dobbelt analog tuner – Et kort der bliver rost til skyerne og er på højde med Nvidia´s DualTV.


 • Forstærker, Tripath class-D – Fornuftigt valg. Rigtig god lyd, kraftig med et forbrug der er rigeligt til at holde festen på sin højeste uden af elselskabet kommer efter en med ekstra regninger.


 • Ram, 1GB Kingston ram – En yderst pålidelig ram producent.

Der er en enkelt ting jeg ikke har nævnt, og som mange nok sidder og venter på. Og det er skærmkortet. EhomeVision har valgt at bruge skærmkortet som er indbygget på bundkortet. Umiddelbart ville man mene det var et mystisk sted at spare. Alle ved hvor vigtigt det er med et godt skærmkort. Heldigvis for EhomeVision, så valgte de et bundkort med en Mobile Intel Express 945GM i, som helt klart er alt rigeligt til Medie Center. Men for dem der vil spille de krævende grafiske spil, der vil jeg klart overveje at udnytte den ekstra PCiexpress port, som giver mulighed for at sætte et fullsize kort i.
Der er ingen HDMI udgang i, hvilket måske kan virke lidt underligt. Derimod er der både VGA og DVI udgange.
Der er desværre heller ikke et trådløst netkort i maskinen. Det mener jeg er en stor fejl. MCE2005 skal bruge en internet forbindelse for at kunne opdater sin tv guide, (hvis man bruger den). Der er dog ethernet stik på bagsiden, men igen ville det trådløse have været Perfekt. Enten skal man investere i et trådløst lowprofile kort, eller så skal man finde en USB løsning. Begge dele er da heller ikke noget problem. Men hvorfor ikke bare lave det rigtigt fra start!


Tilslutningen
Tilslutningen foregår nemt og smertefrit. I med strømkabel, højtalerne, antennekablet og skærmkablet, og så er det ellers bare at fyre op under den.
Home Center One kommer installeret med alt hvad der skal bruges. Det eneste man behøver at gøre, det er at konfigurer sine tv kanaler i MCE2005. Så er man flyvende. Hvis man er i den situation at have en Selector eller anden form for settop-box, så kan man passende benytte en af de to IR sendere som sidder på bagsiden til venstre. Med en lille ekstra ledning hvor der for enden sidder en IR lampe, der kan man eksempelvis klistre den på sin Selector ud for IR modtageren, og så kan man styre sin Selector via MCE2005, som dog lige skal lære Selectoren at kende. Inden for små 15 minutter, burde man have det hele til at køre, og man kan eksempelvis nu se tv via MCE2005.


Tv-kortet
En af de vitale dele i et medie center er tv-kortet. Som nævnt tidligere, så kan medie centeret erstatte video/dvd-optageren. Det skyldes netop tvkortet, at man ved hjælp af dette kan optage og afspille/vise tv. Derfor er det rimeligt vigtigt at tvkortet er af en tilpas kvalitet.
Saber 2020 er et godt kort. Billedmæssigt ser det rigtig godt ud. Farverne er gode, ligesom kontrast og lys på ingen som helst måde giver anledning til kommentarer. Dog synes jeg at Saber kortet er lidt mere følsom over for støj i forhold til mit Hauppage 500mce. Antenne signalet som kommer fra TDC er ikke optimalt hos mig, så derfor kan jeg retfærdighedsmæssigt ikke sige, hvordan det vil se ud med et rigtig godt signal. Men forskellen i forhold til andre tvkort kan jeg forholde mig til, og der er Saber noget bedre.
Tv-kortet er også testet ved brug af en Sagem 60 Selector fra TDC og tilsluttet s-video indgangen. Dette giver et betydeligt bedre billede, når man lider under et dårligt analogt signal. Og igen synes jeg at Saber kortet er bedre og mere klart end mit Hauppage kort.


De to billeder herover er taget under Live Tv i MCE2005 henholdsvis uden og med Selector


Lydkortet
Lydkortet er i en kategori for sig selv. Det er et af de virkelig gode kort fra Audiotrak, som bla. også får ros hos musikere, der bruger computeren til at lave musik. Normalt ville man nøjes med onboard lydkort eller et betydeligt billigere kort i et medie center. Men her vælger man den store forkromet løsning. Det skyldes uden tvivl, at man har satset på at få den klare og rene lyd hele vejen ud i højtalerne. Indstillingsmulighederne er enorme med dets kontrolpanel. Der er stort set ikke den ting man ikke kan ændre på. Samtidig er det et digitalt kort, som understøtter samplingsfrekvens helt op til 192khz i 24bit, med et signal/støj forhold på henholdsvis 106db og 102db, hvilket er virkelig flot.
Hvad der derimod er mindre godt, det er hvis man vil høre musik/lyd med hovedtelefoner. Tilslutningen foregår via et multikabel som sættes i på bagsiden. Der bør være en tilslutningsmulighed på fronten, og ikke via et “juletræ” på bagsiden. Multistikket skyldes dog at lydkortet er et lowprofile kort, så derfor er der ikke plads til alle disse stik muligheder, som man normalt ser.
Prodigy lydkortet er langt mere avanceret end jeg vil komme ind på her. Det kan mange ting som den almindelige bruger aldrig får brug for, og da dette er et medie center samtidig med at EhomeVision har ført lyden til den indbygget forstærker, så vil jeg nøjes med at forholde mig til det forbrug. Det er dog værd at vide, at hvis der ligger en lille musiker gemt i dig, så kan lydkortet helt klart anbefales til det.


Grafikkortet
Intel er ikke specielt kendt for deres grafik processorer, ihvertfald ikke når vi snakker computere og spil. Det er stort set kun på bundkortene at man finder deres GPU, (Graphic Processor Unit).
Til almindelig brug, der kan det sagtens bruges. Selv med de 224mb ram (ved ikke lige hvorfor det kun er 224, men det er det den oplyser mig), kan en opløsning som 1360×768 snildt suses rundt på skærmen uden de helt store problemer. Men som tidligere nævnt, så skal man bestemt ikke forvente gode resultater, hvis man begiver sig ind i de mere tung computer spil der findes. Det magter det ganske enkelt ikke i en ordentlig opløsning.
I forbindelse med afvikling af film, så kommer Home Center One med Nividia´s PureVideo MPEG dekoder. Det er en af de rigtig gode dekodere, med mange gode indstillings muligheder, og billedkvaliteten er i top, selv som standard.


 


   


Lyden
Lyden er netop en af de ting som der er gjort noget ved i det her medie center. Dels lydkortet, som er en top model, men også den indbygget forstærker, der som tidligere nævnt normalt ikke har gode forhold i en computer.
At teste lyd er bestemt ikke nemt. Man kan gøre det på flere måder, enten via måle signalet for støj eller ved at lytte sig frem til det. Jeg har ikke udstyret til at måle det korrekt mere, desværre. Men jeg er i stedet udstyret med et par øre, der meget sjældent går galt i min vurdering af en god og ren lyd.
Og lyden er ganske god, faktisk overraskende god. En meget flot klang, og mellemtone der snildt kan leve op til min egen Philips FR975 receiver, der er en tidligere topmodel fra Philips. Der er heller ikke spor af støj på nogen som helst måde, hvilket betyder at det filter (kernen) som EhomeVision har bygget ind i medie centeret, det åbenbart lever op til forventningerne.
Det eneste jeg umiddelbart kan have omkring lyden, det er dybden. Jeg synes den mangler dybde og bas. Det er bestemt ikke fordi den ikke evner at spille dybe og bas, for det kan den helt klart. Men musik som jeg er vant til at høre på mit eget anlæg, det mangler en smule dybe ved afspilning på medie centeret. Det kan man kompensere for, ved at bruge den 10-kanals equaliser som kommer med lydkortet. Og det kan lige så vel være lydkortet som det kan være forstærkeren der er skyld i dette.


Afspilning af musik i MCE2005 er lige så nemt som på en almindelig CD afspiller. I med skiven, og så ellers bare læne sig tilbage og nyde musikken. Det er dog langt fra en optimal måde at gøre det på. Det vil være mere rigtig at “rippe” CDén til harddisken i stedet i et godt format (f.eks WMA lossless), og så afspille derfra. Det er under afspilning af musik, at medie centeret kan høres. Drevet suser en del, og hvis musikken er lav, så kan man ikke undgå at bemærke det. Det er dog et argument i sig selv for at rippe CDén til harddisken i stedet.
Et Rip til harddisk er heller ikke noget man skal frygte. Det går enormt stærkt med det drev, da det suser afsted med 52 x speed. Så det at rippe en CD, det tager faktisk kun et par minutter. Derefter er der mulighed for at nyde musikken i total tavshed.


Afspilning af film, (DVD) er bestemt heller ikke et kritisk punkt mht. lyden. Medie centeret klare surround sound rigtig flot, og skifter selv når lydkilden f.eks er Dolby Digital (AC3) eller andet surround format afspilles i MCE2005. Når blot man har de rigtige codecs til det. PureVideo understøtter Dolby Digital og DTS. 
Ligesom afspilning af almindelig musik CD, så er drevet desværre ikke tavst under afspilning af DVD film, (dog er det mere tavs ved afspilning af DVD film, og man høre det kun hvis man er inde for ca. 1 meter i forhold til medie centeret). Men hvad værre er, det er heller ikke tavs selvom man blot lader DVD skiven ligge i drevet uden at afspille. I følge EhomeVision skyldes det, at de ikke vil “slukke” helt for drevet, selvom det ikke er i brug. Det skyldes at det kan tage temmelig lang tid om at starte op igen. Så derfor har de vurderet at det er bedre at lade den stå og suse ganske svagt (skiven drejer fysisk rundt).
Desværre kan man ikke bare umiddelbart rippe en copyright beskyttede DVDfilm til harddisken. Og selvom man godt kan, (ved brug af 3. part programmer) så må man ikke jvf. lovgivningen. Det ville ellers have fuldendt denne maskine som værende fuldstændig lydløs på alle områder.


Strømforbruget
Der er mange ting man skal tænke over, når man begiver sig i kast med computere og ikke mindst medie centre som disse her. Uanset om de hedder Home Center One eller HjemmeByg, så er det oftest en strømslugende fætter man har fat i. En standard computer kan snildt bruge flere hundrede watt mens man sidder ved den, specielt hvis man som jeg og rigtig mange andre, absolut skal fylde sin computer med mange harddiske, og stort/kraftigt skærmkort. Heldigvis er det dog et punkt som der i de seneste år er kommet meget mere fokus på, ikke mindst fordi når noget bruger energi, så varmer det som regel også. Og når elektronik bliver varmt, så er det mindre effektivt. Derfor skal det så køles ned igen. Traditionelt set bruger man luftkølere i de fleste computere. De bruger strøm, men hvad værre er, så larmer de også. Så hvis man skal lave et medie center som er lydløst, så er man på een eller anden måde nød til at forsøge holde strømforbruget nede, (og dermed energien/varmen) eller finde alternative lydløse måder at køle på.
EhomeVision har valgt en mobil løsning. Som jeg nævnte tidligere, så er det i bund og grund en bærbar computer der ligger i kabinettet. Og det er smart, da bærbare computer netop har et stort fokus på at være strømbesparende. Dvs de bruger mindre energi, og dermed afgiver mindre varme. Det er årsagen til, at Medie Center One kan afkøles med heatpipes, samtidig med at den er fantastisk kraftig. Heatpipes bruger ikke strøm overhovdet. Så alt i alt er forbruget holdt nede på et absolut minimum.


Ved almindeligt brug ligger forbruget på ca. 75-85watt. Det ændre sig ikke nævneværdigt bare fordi der skrues godt op for lyden.
Ved standby ligger forbruget fast på 13watt.
Der er ikke så meget at gøre ved det almindelige brug. De 75-85watt er rimelig flot for en computer af den kaliber. Dog vil det ændre sig væsentligt, hvis man finder på at montere et større og bedre skærmkort. (Det kan måske være et argument for ikke at gøre det).
Men standby forbruget kan man gøre noget ved, blot ved en smule holdningsændring. Istedet for at sætte computeren på standby, så kan man vælge at slukke den helt (hive stikket ud). Selvfølgelig skal man ikke gøre det, hvis man har sat MCE2005 til at skulle optage på et tidspunkt, for så vil den ikke kunne starte op af sig selv. Men hvis man ved man ikke skal optage, så er der faktisk fornuft i at hive stikket ud, da man derved spare de 13watt, som ellers bare er spildte penge lige ned i lommen på elselskabet.


Testen
Selve testen er foregået ved brug af følgende enheder:
TV – Samsung 40″ M71 LCD
Selector – Sagem 60 tilsluttet via s-video
Højtalere front – JBL XE-4
Højtalere surround – Infinity Vision 1


Musik:
Vangelis, Conquest Of Paradise
The Clark & Ware Experiment, Pretentious
Simpel Minds, Good News From The Next World


DVD film:
Pirates Of the Caribian, Dead Mans Chest
Disney & Pixar´s, Biler (animations film)


Forbruget er målt med en Ideline energimåler.


Problemer og løsninger
Et af de virkelige store problemer med et medie center, det er muligheden for at kunne afspille lyd uden at skulle tænde for sit tv, eller anden form for visuelt apparat. I de gode gamle dage, der trykkede vi blot på en knap og drejde på en anden, så havde vi lyd i form af radio eller plade/cd. Med medie centeret skal vi desværre tænde for tvét for at overhovdet kunne se, hvad det er vi laver. Det har indtil for ganske kort tid siden, (faktisk mens jeg sidder og skriver denne anmeldelse), været et så stort problem med medie centre, at rigtig mange har valgt det fra udelukkende pga. dette. Men for kort tid siden dumpede der en nyhed ind hos Recordere.dk omkring en ny fjernbetjening der kommer til Windows Vista, der netop løser dette problem. Det kaldes Sideshow, og er specielt beregnet til Windows Medie Center softwaren. Nu kan man styre sit medie center fra en fjernbetjening uden at skulle tænde for tvét. Læs omkring nyheden her: Sideshow


Konklusion og pris
Der er ingen tvivl om, at fremtiden består i Medie Centre som disse. Et samlingspunkt for familien har i flere år været omkring tvét, og her integreres yderligere computeren samt resten af den underholdende del i form af lyd, billeder og film. At have et Home Center One stående, som ganske eneste maskine under eller ved siden af sit tv, det er en optimal løsning samtidig med at det ser drøn hammerende godt ud. Der er rigtig mange ting der er tænkt nøje over af udviklerne. Man kan mærke at det er folk der virkelig ved, hvad det er de har med at gøre, som står bag denne.
Det er uden tvivl det bedste medie center jeg har kendskab til i form af sin indbygget forstærker og den utrolige flotte lyd, den utrolige flotte konfiguration og ikke mindst resultatet af testen.


Prisen er meget høj for Home Center One, eller rettere, det er mange penge. Men hvis man regner sammen hvad anlægget man ellers har stående koster, inkl. en computer med denne konfiguration, så vil jeg tro at mange kommer rimelig tæt på alligevel. Det er dog svært at argumentere for, hvornår meget er for meget eller for lidt i den her verden, for det skal eller bør altid opvejes i mod behovet og forbruget. Ser man mange film, optager man meget tv, (og det gør man pudsigt nok, når man får et medie som en harddisk optager, for det er ekstremt nemt), og hører man meget musik, så kan det måske vise sig at være den ideelle løsning netop for dig. Derfor overlader jeg vurderingen af prisen til den enkelte!


Det er værd at nævne, at Home Center One leveres med Windows MCE2005, men der følger en gratis opdatering med til Windows Vista, som frigives inden for de næste få uger. Maskinen er allerede testet på en Vista og driverne er opdateret til det.


Rigtig god fornøjelse.


Link til EhomeVision hjemmeside: EhomeVision

Annonce:
Forrige artikelNy spændende remote til Vista MCE
Næste artikelNye Vista MCE remotes fra Philips
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.