Forside Nyheder

Ny HD kanal på vej


Modern Times Group MTG A/S og TV 2|DANMARK A/S har i dag offentliggjort, at selskaberne lancerer to nye sportskanaler: TV 2 SPORT og TV 2 SPORT Xtra. De nye kanaler, som årligt vil give danskerne mere end 2000 timers direkte tv-sport fra ind- og udland, ser dagens lys i foråret 2007.

De nye sportskanaler – TV 2 SPORT og TV 2 SPORT Xtra ? vil byde på en lang række transmissioner fra danske og internationale sportsbegivenheder. TV 2 SPORT vil selv erhverve sig sportsrettigheder og kombinere disse med rettigheder fra Viasat og TV 2. Det betyder blandt andet, at de nye kanaler viser fodbold fra SAS-ligaen, UEFA Champions League, sommer- og vinter-OL samt Tour de France. Der vil også være masser af håndbold, tennis, cykling, boksning, ishockey og motorsport på programmet, så de sportsinteresserede danskere kan se frem til mere end 2000 timers live og kommenteret sport. TV 2 SPORT og TV 2 SPORT Xtra går i luften 1. marts 2007.

?TV 2 og Viasats sportsrettigheder leverer svaret på, hvorfor vi etablerer de to nye kanaler. Vi kan sammen præsentere top-sport fra hele paletten, så jeg er overbevist om, at vi med dette initiativ kommer til at levere fantastisk underholdning til de sportsinteresserede seere,? udtaler administrerende direktør for Viasat,
Kim Poder.

Kanalen TV 2 SPORT sender i almindeligt format, mens TV 2 SPORT Xtra både vil sende begivenheder i High Definition – det såkaldte HD-format, og dække begivenheder i almindelig format, som ikke vises på TV 2 SPORT. Som endnu en nyhed vil kanalerne få følgeskab af det nye, ambitiøse site
www.tv2sport.dk.

?Med TV 2 SPORT får danskerne for første gang en tv-kanal, der både dækker den allerbedste danske idræt og de attraktive internationale rettigheder som f.eks. OL og Champions League-fodbold. En sådan kanal er ikke set før, og på TV 2 er vi meget glade for at få medejerskab af dén kanal, som har mange af de interessante sportsrettigheder?, siger TV 2s administrerende direktør, Per Mikael Jensen.

TV 2 SPORT og TV 2 SPORT Xtra, der ejes af Modern Times Group og TV 2|DANMARK A/S i joint venture, vil blive distribueret via både satellit-, bredbånd- og kabeltv. De to kanaler ændrer ikke på, at der fortsat vil blive sendt sport på TV 2, mens Zulu i stedet får mere plads til at dyrke den rene ungdomsprofil. Kanalerne erstatter Viasat Sport 1?s plads i kabel- og antenneanlæg, mens Viasat Sport 2 og Viasat Sport 3 tages af kabel og smatv, men fortsætter på parabolen. De nye kanaler vil ikke påvirke sporten på TV3+ – SAS-ligaen vil blot få endnu mere fokus, fordi de nye sportskanaler byder på flere ugentlige ligakampe transmitteret live.


Prisen ventes at blive 25 kr/måned for begge kanaler.

Indtil videre afventer lanceringen af TV 2 SPORT og TV 2 SPORT Xtra konkurrencemyndighedernes afgørelse.


Kilde: Pressemeddelelse fra TV 2


 


Se også: Debat i forummet om denne nyhed


 


 


 


 

Annonce:
Forrige artikelJVC HD projektor – en ny reference model?
Næste artikelHD player til Sonys Blu-ray drev
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.