Forside Nyheder

Den videre udvikling af HD DVD


 


Nye generationer af HD DVD vil tilbyde netværksadgang. Et specielt download center på skærmen, vil gøre det muligt for distributører og filmselskaber at tilbyde brugerne adgang til yderligere indhold.


Det kunne måske være begyndelsen til enden på “ekstra matriale” som fremover vil være noget som sælges separat. Muligheden er der ihvertfald.


De nuværende HD DVD diske har 2 lag med 15 GB per lag, altså en total på 30 GB. Blu-ray tilbyder istedet 50 GB og det har været lidt af en torn i øjet, men der er måske nyt på vej.


Toshiba har annonceret en udvidelse af formatet. Ved at tilføje et tredie lag, og udvide hvert lag til 17 GB data, har de fået den totale kapacitet op på 51 GB.


Det er der iøvrigt fornuft i. Ikke så meget for at slå Blu-ray (for nu) men for at give de store film udgivelser mulighed for at brede sig på mere plads. Sæt nu at kvaliteten på HD DVD udgivelsen måtte være ringere end den tilsvarende Blu-ray udgivelse, fordi data fyldte for meget i den bedste udgave.


Det forlyder dog fra andre kilder, at det kræver nye HD DVD afspillere for at afspille dette nye kommende format, og det er selvfølgelig et minus.


 

Annonce:
Forrige artikelPioneer Surround nyheder
Næste artikelNye camcorders fra Sony til HDTV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.