Forside Nyheder

Nye camcorders fra Sony til HDTV


Sony HDR-UX7E


 


Sony føjer 2 nye camcorders til sortimentet. Begge optager i HDTV kvalitet.


375.000 danskere købte sidste år tv med flade paneler, mens kun de færreste har fået et videokamera, der matcher. High Definition videokameraer har hidtil været i en høj prisklasse, men nu kommer prisen ned i et leje, hvor de almindelige forbrugere kan være med til at fremtidssikre optagelserne og få en oplevelse, der matcher stuens tv.


Sony lancerer to modeller HDR-UX3E og HDR-UX7E, som er udviklet til den revolutionerende AVCHD kompression til DVD. Kameraerne er betydeligt lettere og mindre end tidligere modeller, men optager alligevel en ekstremt god High Definition kvalitet. Selv ved dårlige lysforhold bliver resultatet knivskarpt, og situationerne genoplives derfor i højeste kvalitet på fladskærmen.


 


Mange afspilningsmuligheder


Optagelserne gemmes på 8 cm DVD skiver. Begge modeller har DVD+R Dual Layer teknologi, der gør det muligt at optage næsten en times billeder og lyd i High Definition kvalitet på en enkelt skive.


Optagelserne kan altså tages ud af videokameraet med det samme og sættes direkte i den nærmeste AVCHD-kompatible DVD eller Blu-ray afspiller. Direkte afspilning er også mulig takket være en HDMI-port, der gør, at man kan tilslutte videokameraet til High Definition tv?et og styre afspilningen fra sofaen ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening.


 


Carl Zeiss objektiv og Sony teknologi


UX3E og UX7E leverer den højeste billedkvalitet, der indtil nu er set fra Sonys AVCHD videokameraer ? godt hjulpet på vej af foreningen mellem et Carl Zeiss Vario-Sonnar T objektiv og nyeste generation af Sonys ClearVid CMOS Sensor teknologi.


Der kan tages stillbilleder i en opløsning på helt op til 6.1 megapixel, og Sonys Super SteadyShot teknologi sikrer, at billederne ikke bliver rystede. Billedkvaliteten er derfor fuldt ud på højde med den, man finder i almindelige digitalkameraer. Billederne gemmes på et hukommelseskort af typen Memory Stick Duo.


 


Nøjagtig farvegengivelse


Alle nye Sony Handycam modeller anvender Sonys egen ?x.v.Colour? teknologi, der matcher det menneskelige øjes farveopfattelse, og som dermed betyder næsten en fordobling af det antal farver, der bliver nøjagtigt gengivet. Teknologien imødekommer den internationale standard, ?eXtended Video YCC?, der er vedtaget for nylig, og som dækker næsten alle naturlige farver. ?x.v.Colour? understøtter dermed de nyeste tv og skærme, der understøtter ?eXtended Video YCC?.


 


Enkel men effektiv betjening


Betjeningen af de nye videokameraer er en leg med den berøringsfølsomme LCD skærm, der har Clear Photo LCD plus teknologi. Det betyder god farvegengivelse og klart billede selv i direkte sollys.


UX7E giver desuden praktisk fingerspidskontrol af et bredt udvalg af manuelle funktioner. Fokus, eksponering og hvidbalance kan justeres ved hjælp af et panel placeret foran på videokameraet, tæt på optikken.


 


For entusiaster er det værd at bemærke, at begge modeller har jackstik til hovedtelefoner og ekstern mikrofon.


Begge videokameraer drager fordel af den nyeste generation af Sony H-Series InfoLithium batteriteknologi, der giver op til 5 timers uafbrudt optagelse ved tilkøb af seriens bedste batteri.


På tilbehørssiden er der rig mulighed for at udvide apparaternes anvendelse. For eksempel kan der købes kraftigere tele- og vidvinkellinser samt et sportshylster, der gør videokameraet vandtæt ned til 5 meter.


 


De to modeller fås i butikker landet over fra marts 2007.


 


Vejledende priser • HDR-UX3E:  8999 kr.
 • HDR-UX7E:  12999 kr.

 


Yderligere info om AVCHD: 
http://www.avchd-info.org/


 


Tekniske detaljer


HDR-UX7E • AVCHD 1080i optagekvalitet
 • Carl Zeiss? Vario-Sonnar? T* objektiv
 • 1/2.9 tommer ClearVid CMOS Sensor
 • 6.1 megapixel stillbilleder
 • x.v.Colour kompatibel
 • DVD-R/-RW/+RW/+R DL kompatibel
 • Dolby Digital 5.1ch Surround Recording
 • 10x optisk zoom / 20x digital zoom
 • Super SteadyShot Optical Image Stabilisation
 • 3.5 tommer LCD plus skærm
 • 123k wide colour viewfinder
 • Op til 5 timers batterilevetid

HDR-UX3E • AVCHD 1080i optagekvalitet
 • Carl Zeiss? Vario-Sonnar? T* linse
 • 1/3 tommer ClearVid CMOS Sensor
 • 4.0 megapixel stillbilleder
 • x.v.Colour compatible
 • Dolby Digital? 5.1ch Surround Recording
 • 10x optisk zoom / 80x digital zoom
 • 2.7 tommer LCD plus skærm
 • 123k wide colour viewfinder
 • Op til 5 timers batterilevetid


 
Sony HDR-UX3E


 


 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.