Forside Nyheder

Hvorfor et kursus i billedkvalitet?


Forleden blev der annonceret et seminar / kursus i emnet TV-teknik og billedforståelse for branchefolk.


Der er tale om et Joe Kane kursus, men hvad er det egentlig?  Og hvad kan det give kursus deltageren?


 


Her følger svarene fra kursus udbyder Bigture, Henrik Peulicke:


 


Hvad er det for et kursus I tilbyder ?


Ved at deltage i kurset få man en grundlæggende forståelse for, hvilke ingredienser der skaber et godt billede og hvorfor.


Joe Kane sidder i SMPTE kommissionen, det der modsvarer vores Europæiske EBU (European Broadcast Union), og har i den rolle været et aktiv i forhold til, at definere DVD – og HD standarderne. Han arbejder med, at forbedre billedkvaliteten for almindelige forbrugere og har gjort det i en menneskealder.


Der ud over yder han konsulentbistand ved udviklingen af billedhardware og software, mest kendt her er nok Stewart film-screens og Microsoft. Jeg var selv på mit første kalibrerings kursus i 1999, og har i snart 3 år samarbejdet med Joe, og det har gjort det muligt, at sammensætte en universel anvendelig kursusrække.


 


Kan vi ikke alle se om et billede er godt eller dårligt ?


Nej, for billedkvalitet vurderes ofte ud fra den enkeltes smag, og korrekt billedkvalitet er noget andet og det er det kurset gennemgår. Vores TV system er et kommunikationsmedie og skaldet virke optimalt skal kommunikationen være korrekt, og det er omdrejningspunktet i kurset.


På Joe Kane?s seneste kalibrerings DVD står der ?I?ts all about the art? og kunsten lever kun, hvis det tiltænkte billede er det skærmen viser.


 


TV-Teknik og og billedforståelse – Hvem er det for ?


Kurset er for alle der ønsker en forståelse for-og viden om billedkvalitet.


Det kan være ansatte, der til dagligt sælger tv og projektorer inden for detailhandlen, det kan være folk fra film- eller reklamebranchen, men uanset, hvor man kommer fra, er vores mål at give en større kompetence ? der er brugbar på alle planer.


Således vil kunden i butikken, kunne få en mere kvalificeret vejledning, en vejledning som kan guide folk ud af marketingsjunglen og frem mod rigtig billedkvalitet. Den kompetente vejledning følges ofte af et mersalg og tilfredse kunder.


 


Prøv at opridse forskellen imellem produktkurser og dette ?


Det er sådan, at leverandører fokuserer på deres egne produkter, men nye billedforbedringspåfund og grundlæggende produktegenskaber går sjældent hånd-i-hånd med korrekt billedkvalitet.


Det er JKP kursets formål, at give den viden, der drastisk forøger deltagerens kompetence og dermed forståelsen for, hvad der er et ordentligt billede og hvorfor det er det.


 


Er der mange som dumper ?


Kurset afsluttes med en skriftlig test bestående af en række spørgsmål fra dagens gennemgang.


Men det er vores mål, at alle deltagere skal bestå, og har man fulgt undervisningen består man. Når vi afslutter med en prøve er det for, at dokumentere deltagelse i kurset ? og for at vi kan sikre os et ensartet vidensniveau hos deltagerne.


Det er nødvendigt hvis de senere vil udbygge den opnåede viden på et af de efterfølgende kurser.


 


Efterfølgende kurser ?


Ja, der er mulighed for at bygge videre på den opnåede viden senere, lag på lag, men level 1 er fundamentet og er i sig selv et helt kursus, der for langt de fleste være tilstrækkeligt.


Level 2 og 3 går naturligvis mere i dybden, hvor kalibrering og fejlfinding fylder en del, og det er det rigtige for de folk og butikker der tilbyder komplette installationer, kalibrering og afterservice.


 


Og modul 1 indeholder ?


Grundlæggende viden og værktøjer, til at forstå og vurdere billedkvalitet.


Det er emner som TV billedets opbygning, farveforståelse, signaltyper, forbindelser, TV standarder, skærmtyper, projektion, billedteknologier, lærreder samt tilgængelige og nødvendige billedjusteringer.


 


Hvor og hvornår afholdes det ?


Det første kursus afholdes d. tirsdag d. 30/9 i København og der er begrænsede pladser.


 For yderligere information kontakt venligst:


Henrik Peulicke, Bigture
E
mail: [email protected]
Tlf. 70 25 30 09

Annonce:
Forrige artikelFælleskøb af Sony W4500 LCD TV
Næste artikelNy highend højttaler fra Focal: Diablo Utopia
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.