Forside Nyheder

Skal licensen erstattes af en medieskat?

 Der er nu fælles fodslag, imellem medieordførende fra Venstre (Ellen Trane Nørby) og Socialdemokratiet (Mogens Jensen), om at foreslå at licensen konverteres til en skat.


De skriver i en kronik i Jyllands-Posten, der er op mod 300.000 sortseere, der af den ene eller den anden årsag ikke betaler licens. Det svarer til knap en halv milliard kroner i manglende indtægter. Derudover bruger DR årligt 40 mio. kr. på licensopkrævninger og 100 mio. kr. på yderligere udgifter. Så alene ved at ændre licenssystemet, kan DR sikres højere indtægter – eller “licensen” kan sættes ned for alle.


“Public service-medietilbuddene er et fælles samfundsgode, der kan sammenlignes med så mange andre fælles goder som kollektiv transport, sygehuse, biblioteker, museer og uddannelse,” skriver de i kronikken. Og videre udtaler de: “Vi anbefaler, at vi også begynder at finansiere DR og andet public service på samme måde. Det er mindre bureaukratisk. Det er administrativt billigere, og det er langt mere socialt retfærdigt.”


Ingen af de to medieordførene har taget deres partier med på råd eller i ed. Det politiske arbejde starter nu.


 


Kilde: TV 2

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.