Forside Nyheder

B&O: Software skal redde fremtiden

 Bang & Olufsen vil udvikle fremtidens produkter i softwaren. Elektronikken skal være mere ensartet, som en bred vifte af værktøjer softwaren kan gøre brug af.


I dag har B&O eksempelvis fire forskellige platforme i deres TV apparater, og det betyder at hver gang en ny funktion kommer til, skal den bygges fire gange.


“Vi skal fokusere udviklingen af nye produkter, og det betyder, at vi fremover vil have en teknologisk platform for video, audio og integration af elektronik i hjemmet,” sagde Kalle Hvidt Nielsen, B&Os administrerende direktør på mandagens pressemøde i København.


B&Os største udfordring for fremtiden, vil ikke være valg af komponenter til hardwaren, men at få den nødvendige software til at følge med og være fleksibel.


“90 procent af udviklingen bliver udvikling af software. Så når man slukker for billedet på sit fjernsyn, vil man stadig have et fantastisk lydsystem. Det er mere et spørgsmål om at få systemerne til at fungere på en ny måde,” sagde Kalle Hvidt Nielsen til fagbladet Ingeniøren.


Selve processen, med at gøre hardwaren mere ensartet, og i stedet diffirenciere på software er allerede i gang. Og allerede næste år vil de første effekter kunne ses, når de nye B&O produkter introduceres. Men B&O venter først dette projekt afsluttet om 2-3 år. Når gennemført, vil B&Os produkter nemmere og hurtigere kunne adoptere nye teknologier og funktioner.


Den nye platformstankegang er en del af en større strategi, som B&O præsenterede i København mandag, der skal give den danske elektronikvirksomhed en eftertragtet førerposition, når det gælder salg af high end lyd og video-systemer.


Med i strategien, er afvilking af de produkter der ikke tjenes penge på. Der har tidligere været nævnt mobiltelefoner og MP3 afspillere, men nedskæringerne vil også ramme B&Os egenproduktion af DVD-afspillere og harddiskoptagere.


 


Kilde: Ingeniøren

Annonce:
Forrige artikelArrangement: DVDO Edge scaler og Lexicon
Næste artikelMedhold til TV 2 i EU-sager
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.