Forside Nyheder

DR kommer med 2 nye tv-kanaler i 2009

 DR opretter både en digital børne-tv-kanal og en digital tv-kanal med historie- og kulturprogrammer i 2009. Signe Lindkvist og Flemming Hedegaard Larsen bliver kanalredaktører.


Efter at den politiske godkendelse er faldet på plads, ligger det fast, at DR både opretter en digital børne-tv-kanal og en digital tv-kanal med historie- ogkultuprogrammer i 2009.


Ifølge den hidtidige public service-kontrakt var det ellers tanken, at børne- og historiestoffet skulle sendes på den samme kanal; men nu kommer der altså to, og planen er, at de begge sender fra efteråret 2009. Ingen af kanalerne har endnu fået et navn.


DRs børnekanal skal levere kvalitetsindhold til de 3-10-årige, og målsætningen er at positionere DRs børnetilbud i den voksende konkurrence om børnene ved at gøre DRs børne-tv mere tilgængeligt og synligt. På børnekanalen vil DRs velkendte programmer og brands blive blandet med nye. Kanalen skal have en markant dansk tilstedeværelse og sætte programmer og serier ind i en kontekst af danske programværter.


 


Formidler dansk kultur


For DRs historie- og kulturkanal bliver det helt centralt at være initiativtager til og formidler af dansk kultur. Og med kanalen skal danskerne gerne få mulighed for at se historie, kultur og klassisk musik, når det passer dem. Det er også på denne kanal, at en række programmer fra DRs arkiv og Koncerthuset i DR Byen vil blive tilgængeliggjort for seerne.


DR har netop sat to kanalredaktører i spidsen for det videre arbejde med at føre kanalerne frem mod åbningen og med at drive kanalerne videre.


 


Nye redaktører fundet


Kanalredaktør for DRs nye børnekanal bliver Signe Lindkvist, som i dag er B&U-redaktør i DR Medier, og som har arbejdet med børnefjernsyn størstedelen af livet. Både som vært og bag skærmen.


?Jeg glæder mig helt vildt til det nye arbejde med DRs nye børnekanal. At få lov til at være med til at skabe en ny kanal, dens smag, stil og tone er den ultimative udfordring,? siger Signe Lindkvist, der tilføjer:


?Vi ved, hvor vi vil hen med DRs tilbud til børn, og nu giver vi ungerne en hel kanal, som kun sender børneprogrammer til de 3-10-årige, så børn kan se vores programmer, lige når det passer dem.,? siger hun.


Signe Lindkvist kommer til at referere til DRs chefredaktør for børn og unge, Birgitte Fredsby.


Ny kanalredaktør for DRs historie-, kultur- og musikkanal bliver Flemming Hedegaard Larsen. Han har en baggrund som medieforsker og er i dag redaktør på DR1. Han kommer til at referere til DR2?s chefredaktør Arne Notkin.


?Jeg glæder mig rigtig meget til – sammen med gode kolleger – at udvikle den nye historie- og kulturkanal. Det er ikke hver dag, at DR starter en ny tv-kanal, så at være med fra start og stå i spidsen for kanalen, er en unik mulighed, jeg ikke kunne sige nej til,? siger Flemming Hedegaard Larsen. 


To vigtige kerneområder for DR


DRs mediedirektør Lars Grarup glæder sig over, ?at det er to meget dygtige DR-medarbejdere, som både har kendskab til produktion og strategi, som vil løfte opgaven med at søsætte de to nye kanaler.?


?I et marked, der går mod flere og flere nichekanaler, er det vigtigt, at DR får muligheden for at lancere to kanaler på to meget vigtige kerneområder, nemlig børn og historie/kultur,? siger han.


 


Kilde: DR

Annonce:
Forrige artikelGlædelig jul
Næste artikelKIMBER nu hos HiFifreaks
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.