Forside Nyheder

Første standard for HDTV over lysnettet

 Det bliver snart muligt at overføre HDTV signaler, fra rum til rum via stikkontakter, antennekabler og telefonkabler. Den første globale standard er nu vedtaget.


Det er ITU, den internationale telekommunikations union, der har godkendt den nye standard. G.hn hedder den, og den kan benyttes til at sende multimedia rundt via husets eksisterende installationer.


Fidusen ved at bruge kabler, fremfor trådløse løsninger, er at forbindelsen bliver mere stabil og kan virke over længere afstande. Dertil kommer at denne nye standard kan overføre data op til 20 gange hurtigere, end de eksisterende trådløse standarder, og op til 3 gange hurtigere, end de eksisterende muligheder for HDTV over kabel.


Det ventes at produkter med G.hn indbygget kommer på markedet i år 2010. Og fabrikanterne vil kunne installere det i alle mulige typer af apparater. Det kunne være DVD-afspillere, blu-ray afspillere, medie afspillere, TV apparater, computere, ja alt hvad man kan forestille sig måtte have brug for netværkstilslutning. Hvad med også at putte en G.hn chip i kaffemaskinen, vaskemaskinen, køleskabet osv.


Der er oprettet en gruppe kaldet the HomeGrid Forum, som skal hjælpe med udbredelsen af den nye standard.


Nedenfor et eksempel fra HomeGrid Forum, på hvordan apparaterne i hjemmet kunne snakke sammen på kryds og tværs, via eksisterende kabler.


  


Men det er ikke enten/eller. G.hn netværket vil på en enkel måde, også kunne forbindes med husets ADSL og Wi-Fi, for maksimal fleksibilitet.


Men G.hn? – De kunne dog godt finde et mere mundret navn.


 


Kilde: ITU

Annonce:
Forrige artikelArtikel: TV 2 anno 2009
Næste artikelJack Bauer siger pænt undskyld
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.