Forside Nyheder

S: DR bør gå forrest med HD

 Socialdemokratiets mediepolitiske ordfører Mogens Jensen foreslår, at DR sender sine HD-produktioner ud på en separat kanal, sådan som man gør i Schweiz


?Jeg vil være positiv overfor tanken om, at DR anvender sine HD programmer på en ledig kanal. Det er i hvert fald bedre end, at kanalerne ikke bliver udnyttet,? siger Mogens Jensen ovenpå en studietur til Schweiz til Branchen Forbruger Elektroniks nyhedsbrev BFE Bulletin.


 


Enig med Dansk Folkeparti


Formanden for Folketingets Kulturudvalg, Dansk Folkepartis Karin Nødgaard, var allerede på BFEs årsmøde i september inde på, at DR og TV 2 bør udsende de programmer i HD, som produceres i HD. I dag sker det kun delvist (f.eks. EM i fodbold) på satellit eller kabel, som ikke alle har adgang til. Med Mogens Jensens udmelding er der ikke alene opbakning til Karin Nødgaards holdning. Mogens Jensen peger på, hvordan man kan sikre, at alle får nem adgang til HD, når MUX2 begynder at sende 1. november næste år.


 


Tre kanaler kan blive til én


I den 2. digitale sendepakke pr. antenne, som sender fra 1. November næste år, (MUX2) er der, udover kanaler til børne-/historieprogrammer og parlaments-tv, også afsat tre kanaler til DR, hvor der ikke er defineret noget indhold. HDTV kræver større kapacitet, men hvis de tre kanaler blev slået sammen til én, ville det være tilstrækkeligt til at sende en HD-kanal ud pr. antenne. Det gør i dag kun Frankrig, idet schweizerne i første omgang kun sender HD på satellit og kabel (som udgør 92 % af husholdningerne i Schweiz).


 


Branchen støtter forslaget


Holdningen fra de to politikere støttes af BFE, som mener, at det vil det kan blive svært at få mange til at købe tv med udstyr til at tage HD via antenne, hvis dette signal ikke findes:


?Man køber ikke flade tallerkener og gafler, hvis der kun bliver serveret suppe,? hedder det i formand Kurt Frausings leder.


 


Kilde: BFE

Annonce:
Forrige artikelNye mellemklasse LCD TV fra NAD
Næste artikelPanasonic dropper GPS’erne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.