Forside Nyheder

Viasat snyder på vægtskålen


Efter at have været udsat for kritik i DR Magasinet Penge forleden, har Viasat rettet ind og justeret priserne. Eller har de ?


Sagen handler om Viasat, i forbindelse med konkurrencen fra Boxer. 


I udsendelsen Magasinet Penge på DR1 d. 12/11-08, udtalte Viasat direktør Kim Poder, at de solgte digital tv for 149 kr. Men den pris fandtes slet ikke på deres hjemmeside, hvor billigste pakke var 199 kr. Og deres kundeservice kendte kun prisen 149 kr i forbindelse med rabatter til eksisterende kunder – ikke nye kunder.


Nu lancerer Viasat så Danmarkspakken til 119 kr + kortafgift, svarende til 185,50 kr/måned. Det afslørede Kim Poder i en ny Magasinet Penge udsendelse d. 17/12-08. Læs nyheden om den her.


Men samtidig sagde han, at de 149 kr i øvrigt var forkert – det var også 119 kr for deres øvrige billigste tv-pakker nu. Og her nogle dage efter udsendelsen i DR, er flere af Viasats pakker da også blevet sat ned til 119 kr/måned.


Men Viasat leger endnu engang kispus med kunderne. For samtidig med at prisen per måned er sænket, er kortafgiften – den “faste” afgift – hævet til næsten det dobbelte.


Normalt er kortafgiften kr. 798/år, svarende til kr. 66,50 per måned. I pakkerne til 119 kr (dog ikke Danmarkspakken) er kortafgiften nu istedet 1398/år, svarende til 116,50 kr/måned.


Resultatet er, at en tv-pakke godt nok ser ud til at koste 119 kr/måned, men ender i en pris på hele 235,50 per måned. Det er ca. dobbelt op. Oveni dette kommer en digital TV-box til kr. 999,-


Viasat fortsætter altså den uigennemsigtige prispolitik, og vildledning af kunderne.


Læs hele interviewet med Viasat direktøren nederst på denne side. Aktuelt priseksempel fra Viasats hjemmeside (d. 20/12-08)


 


 Viasats direktør blev interviewet i DR Magasinet Penge d. 17/12-08. Interviewet forløb således:


Dorte Fals (Vært på DR Magasinet Penge):  Velkommen Kim Poder, administrerende direktør i Viasat. Sidst du var her, for ikke ret længe siden, der efterlyste du at Boxer skulle komme på banen. Og det er den jo så nu, med små pakker; Mindre pakker, lavere priser og selvfølgelig nemt fordi det er på stueantenne.


Dorte Fals:  Aligevel føler du dig ikke truet af den konkurrence. Hvorfor egentlig ikke det.


Kim Poder:  Altså, allerførst vil jeg sige at da jeg efterspurgte, at de meldte noget ud sidste gang, så var det egentlig mest for seernes skyld. For de skal jo sammenligne med hvad vi har, i forhold til hvad Boxer har, og det syntes jeg er rigtig rart, at det er rart at de nu har meldt ud hvad de kommer med.


Dorte Fals:  Så det påvirker ikke jer overhovedet.


Kim Poder:  Nej, det syntes jeg ikke det gør. Specielt efter, jeg syntes det er to meget forskellige produkter vi har at tilbyde seerne.


Dorte Fals:  Og det du afslørede da du var her sidst, det var at TV3 ikke er med i deres pakke. Og det kommer den ikke.


Kim Poder:  Nej, det kommer ikke. Det tilbud har, de er kommet med Boxer, har MTG takket nej til. Så det er endegyldigt, at hverken TV3 eller TV3+ vil være på Boxers pakker.


Dorte Fals: Til gengæld har du fortalt mig at i har godt nok ikke lanceret den endnu, men i har en pakke på vej. Som sjovt nok kommer til at koste 119 kr.


Kim Poder: Ja den koster faktisk det samme, som nogle af vores andre pakker koster i dag.


Dorte Fals: Okay, så det har intet med Boxers pris at gøre?


Kim Poder: Til gengæld så er der væsentligt flere kanaler i. Vi laver det der hedder Danmarkspakken, som kommer lige efter nytåret. 5-6. januar, introducerer vi Danmarkspakken som koster 119 kr om måneden plus en kortafgift. Og der vil være ca. 30 kanaler.


Kim Poder: I forhold til Boxers pakke. Den vi har set. Du nævner der kommer mange flere pakker, det ved vi i virkeligheden ikke. Vi har set en pakke fra dem, som man nu kan få i Vest-Danmark.


Dorte Fals:  Men det er klart når nettet bliver frigivet, så har de 27 kanaler, de kan lægge ud. Ikke?


Kim Poder:  Ja, hvad der ikke er særlig meget. Det lyder af meget, for en seer der er vant til at have 3 kanaler. Men hvis man skal have HDTV på et tidspunkt. Så er 27 kanaler, det er forfærdelig lidt kapacitet, i forhold til det man kan tilbyde via satellit.


Dorte Fals:  Men for mig, som almindelig køber eller seer, så er det sjovt at de siger 119 og i siger 119.


Kim Poder:  Jeg ved ikke om seerne har bemærket det. Det gør det nemt at sammenligne, kan du sige, for så kan man koncentrere sig om det det handler om, nemlig TV kanalerne. Der kan man tage deres 9 kanaler, og sammenligne med vores 30, og kan man sidde og hakke af, og så kan man vurdere om man hellere vil have deres 9 kanaler end vores 30.


Kim Poder:  Og det vi håber på, er selvfølgelig at man syntes at det at TV3 og 3+ ligger i vores pakke, plus alle mulige andre kanaler, at det gør at de vil vælge os. Det håber vi selvfølgelig meget på.


Dorte Fals:  Men som vi også talte om i vores tidligere program, så har svenskerne – de er jo foran os – og der er der sket det at udbuddet er blevet større, det er blevet billigere. Og for mig at se, så tyder det på at det er den vej, vi også er ved at komme i Danmark.


Kim Poder:  Jeg syntes jo, at da vi talte om det sidst; Jeg syntes konklusionen var snarere, at der er kommet mange flere TV kanaler. Det har man set i Danmark. Det ser du også hos os også allerede fra 1. januar.


Dorte Fals:  Så du vil ikke sige billigere priser?


Kim Poder:  Vi har jo i forvejen smadder gode priser. Vi har både lavere priser og højere priser, end det du kommer til at se fra 1. januar. Det her det er, vil jeg sige, vores favorittilbud: Danmarkspakken. Så det er formentlig den, som langt de fleste af vores kunder vil vælge. Det er jeg overbevist om.


Dorte Fals:  Det her det er fremtiden. Men der var også en pris vi kom til at snakke om sidst du var her, på 149 kr. Og vi har fået nogle henvendelser fra seerne, som ikke har kunnet finde en digital pakke til 149 kr. Nu har vi så besluttet os for at undersøge sagen, og det skal du lige se med på her.


 


[klip fra Magasinet Penge d. 12/11 2008]:


Kim Poder:  Vi sælger digitalt tv for 149 kr, danske, og det er så såvidt jeg kan se noget dyrere i Sverige.


Mette Offenberg:  Sådan sagde Kim Poder i vores program i november. Den udtalelse har fået vores seere til tasterne, og de kan ikke finde nogen digital tv-pakke hos Viasat til den lovede pris.


Kim Poder:  Vi sælger digitalt tv for 149 kr.


Mette Offenberg:  Så vi satte en journalist på projekt: Find tv-pakken. På hjemmesiden er der ikke meget hjælp at hente. Så…


[telefon opringning] – “Velkommen til Viasat”.


DR Journalist:  Grunden til at jeg ringer, er at jeg fordi at jeg hørte nemlig for noget tid siden, i Magasinet Penge, der var jeres direktør i, og han sagde at man kunne få digital tv til 149.


Viasat kundeservice:  Ja, det kan man også.


DR Journalist:  Der står pris per måned 199.


Viasat kundeservice:  Som ny kunde.


DR Journalist:  Som ny kunde?


Viasat kundeservice:  Som eksisterende kunde 149.


DR Journalist:  Ok, hvor står det henne?


Viasat kundeservice:  Det står ingen steder. Det står hos os herinde.


DR Journalist:  Så det vil sige, at jeg skal have været kunde i et år, for at jeg kan få det til 149


Mette Offenberg: Helt enkelt er det altså ikke, at få den tv-pakke Kim Poder har reklameret for i vores udsendelse. Der er ikke meget hjælp at hente på Viasats hjemmeside, og faktisk er den reelle pris højere, for for oveni de 149 kr, eller hvad det nu er den tv-pakke koster, kommer en også kortafgift.


Mette Offenberg: Med kortafgiften sniger det usynlige tilbud sig op, på over 200 kr om måneden.


 


[tilbage til Magasinet Penge d. 17/12 2008]:


Dorte Fals:  Kim Poder, man kan vel kalde det en sandhed med modifikationer, hvis man aligevel ikke kan få det for 149 kr, før man har været kunde et år, og skal man iøvrigt også lede efter det.


Kim Poder:  Jamen, det er fuldstændig rigtigt.


Dorte Fals:  Hvorfor skal det være sådan?


Kim Poder:  Rent faktisk, så er den pris som både jeg oplyste og min kollega i kundeservice, den er forkert. Det var ikke 149, det er 119 kr om måneden, det koster.


Dorte Fals:  Okey?


Kim Poder:  Så nye kunder kan få det til 119 kr om måneden.


Dorte Fals:  Så det var simpelthen for dyrt, det var derfor at han ikke kunne hjælpe vores journalist?


Kim Poder:  Ja, det har det så været. Nu kan jeg af gode grunde ikke overvære den samtale.


Dorte Fals:  Skal han så ikke sige til vores journalist, at det er endnu billigere.


Kim Poder:  Jo, jeg tror at min kollega og jeg, vil lige skal på træning i vores priser, så må vi:  Det er klart, at når vi har en lav pris, så skal vi jo især kunne huske at fortælle vores kunder om det. Så 119 kr.


Dorte Fals:  Så vores seere er ikke dumme, når de ikke lige har kunnet finde frem til den?


Kim Poder:  Nej, jeg klikkede mig selv igennem i går, og jeg må indrømme at jeg skulle også lige have lidt hjælp til det. Men jeg tror der er 5 klik, så rammer man den side der står 119.


Dorte Fals:  Men Kim Poder, her til sidst, hvorfor skal det være så svært at gennemskue de priser. Er det ikke meget bedre, hvis det bliver overskueligt? Det er jo også noget af det Boxer gerne vil.


Kim Poder:  Jo – Altså du kan sige, at da vi får et år siden indførte 31 pakke kombinationer, så bliver det jo lidt mere kompliceret, for så er der mange forskellige prispunkter. Og det er muligt at vi skal tjekke vores hjemmeside igennem, for at se om vi kan gøre det endnu enklere end det er i forvejen. Det kan godt være. Men den Danmarkspakke vi kommer med, i starten af januar, der vil der være et tilbud som langt de fleste af kunder vil efterspørge, og det er 119 kr og så iøvrigt udstyr er med i prisen.


Dorte Fals:  Så lidt reklame for den.


Kim Poder:  Ja tak for det.


Dorte Fals:  Tak fordi du kom.


Kim Poder:  Tak.


 


Udsendelsen Magasinet Penge d. 17/12-08 kan ses i sin helhed på nettet: her

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.