Forside Nyheder

2008: Musiksalgets nedtur og optur


Den gode nyhed først 


Salget af musik via download nåede et historisk højdepunkt i 2008. Omsætningen blev stort set fordoblet, og passerede den magiske grænse på 100 mio. Helt præcist blev online salget på 107 mio. kroner.


Det er især TDC tjenesten Play (TDC Play og YouSee Play) der har været motor i den fremgang, men iTunes andel er også voksende.


 


Så til den dårlige nyhed


Den samlede omsætning faldt for 8. år i træk, og det betyder at det samlede marked for salg af musik herhjemme er næsten halvveret siden årtusindskiftet. Fra dengang 1,15 mia. om året til 565 mio. i 2008.


Luften er gået af salget af CD’er, og alene i 2008 faldt det salg med ca. 23%. Salget op til jul svigtede også, og lå 11% under 2007 niveau. Det mest sælgende album var Duffy med knap 75.000 eksemplarer.


 


Fremtiden


Der er dog glæde at spore, over at der er kommet så godt gang i salget af det digitale musik, og at toppen af 2008 også bød på flere helt nye navne.


Fra Universal Music i Danmark, forlyder det at det digitale salg i Danmark faktisk skaber opmærksomhed højere oppe i Universal Music systemet.


Kilde: Jyllands-Posten


 


CD top 10 2008  1. Duffy – Rockferry
  2. Martin – Show The World
  3. Diverse – M:G:P 2008
  4. Sys Bjerre – Gør det selv
  5. Nik & Jay – De største
  6. AC/DC – Black Ice
  7. Metallica – Death Magnetic
  8. L.O.C – Melankolia/XXXcouture
  9. Creedence Clearwater Revival – Best of
  10. Kim Larsen – Glemmebogen for børn

Kilde: hitlisten.nu 

Annonce:
Forrige artikelBoxer taber i Sverige
Næste artikelPhilips klar med første TV i biograf format
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.