Forside Nyheder

DBA klar til at sælge brugt digitalmusik

 I Danmark er det ikke lovligt at sælge et musik album, hvis det er købt og downloadet fra en musikbutik på nettet. Er samme album derimod købt på en CD, så må kunden frit sælge den brugt.


DBA er klar den dag juraen måtte ændre sig. Klar til at åbne en handelsplads for brugt musik i digital form.


DBA markedsdirektør Steen Trier fortæller til ComputerWorld, at firmaets generelle holdning er, at såfremt det er lovligt og samtidig etisk og holdningsmæssigt forsvarligt, vil firmaet altid åbne for salget af en pågældende vare på dba.dk.


“Og det gælder altså også eventuelt salg af brugte mp3-numre,”  udtaler Steen Trier.


Forbrugerrådet hilser sådanne ideer velkommen, men KODA der repræsenterer komponisterne tror ikke markedet er tilstede.


Fra KODA udtaler Martin Gormsen til ComputerWorld at: “Helt grundlæggende tror vi ikke på, at der er et marked for det. Og vi synes også, at hele tankegangen om at se digitalt indhold som parallel til fysiske eksemplarer er lidt gammeldags,”


Samtidig mener han ikke, at forbrugerne nødvendigvis vil huske at slette de digitale eksemplarer af de solgte sange, når de bliver sat til salg brugt.


“Vi tror helt generelt på, at indholdsbranchen er nødt til at finde nogle forretningsmodeller, som indeholder en lavere grad af kontrol med indholdet. Hvis det skal passe mere til den digitale verden,” siger Martin Gormsen videre.


Men selv om Koda altså ikke tror på et marked for brugt digitalt musik, er organisationen alligevel åben, hvis forbrugere eller butikker efterspørger muligheden.

“Hvis det viser sig at være tilfældet, er vi helt åbne for at kigge på det. Vi skal nok finde nogle modeller, så det kan lade sig gøre,” siger Martin Gormsen.


 


Kilde: ComputerWorld

Annonce:
Forrige artikelKort nyt
Næste artikelElgiganten vil åbne mega-butik
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.