Forside Nyheder

DR vil tvangstilmelde sortseere


DR er på vej til at håndhæve nye regler i kampen mod sortseere.


Per 1. juni 2009 træder nye regler i kraft, som giver DR udvidede beføjelser. Det går ud på, at DR må sende girokort til en borger, hvis de har dokumentation for at borgeren er sortseer.


Det betyder eksempelvis, at hvis en af DRs licensinspektører kommer forbi et hus, hvor der ikke betales licens, og de kan se at TV’et er i brug derinde, så er det bevis nok til at tvangstilmelde den husstand.


?Vores licensinspektører må ikke gå ind i folks hjem. Men det er meget tit, at man kan se direkte ind i en stue, hvor der står et fjernsyn. Hvis vores licensinspektører er ude hos borgere og kan se, de har fjernsyn, kan vi tvangstilmelde dem. Hvis en borger er imod den tvangstilmelding, må han eller hun gå til domstolen og bevise, at de ikke har pligt til at betale,? siger Lotte Boas, som er chef for DR?s licenskampagner, til MediaWatch.


Ideen med tvangstilmelding kommer fra Sverige. Her er erfaringerne, at når først en borger er tvangstilmeldt så accepterer de situationen. Der er under 50 sager om året ved domstolene.


Som en ekstra “gulerod” vil DR tilbyde månedlig betaling af licensen. Så det er et mindre beløb hver måned, fremfor de større beløb halvårligt. Dette blandt for at imødekomme unge med lav indkomst.


?Reglen om tvangstilmelding er pisken, og den månedlige betaling er guleroden. Vi har ikke konkret mål for, hvor mange vi skal have med, men jeg vil tro, at vi – med den rette indsats i de kommende fem år – kan få op mod 50.000 flere sortseere til at betale,? siger Lotte Boas videre til MediaWatch, og understreger at DR aldrig vil kunne få alle til at betale licens.


?Det der med, at vi taber 300 millioner om året er en medieand. Vi kommer aldrig ned på nul sortseere, fordi der er så mange bevægelser i den danske befolkning. Folk bliver skilt, de flytter sammen, de udflytter og indvandrer. Der er hele tiden en masse, som ikke har meldt sig til, eller som ikke er opmærksomme på, at de skal betale. Hvis vi skulle få alle dem med, så ville det koste en hulens bunke penge,? siger Lotte Boas.


 


Kilde: MediaWatch

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.