Forside Nyheder

Mere 16:9 på TV 2 kanaler

 TV 2 NEWS skifter til ægte 16:9


TV stationen har hidtil sendt i 4:3, men med letterbox zoom og koder der fik TV’et til at zoome signalet op til fuld skærm. Men fra d. 2. februar 2009 overgår kanalen til ægte 16:9.


 
TV 2 på Viasat skifter til ægte 16:9


Moderkanalen har sendt i ægte 16:9 længe nu, men ikke på Viasat satellit platform. Dette ændrer sig fra 2. februar 2009, hvor også de kanaler (8 versioner af TV 2) overgår til ægte 16:9


 


WSS koder


I forbindelse med 4:3 udsendelserne har været udsendt et såkaldt WSS-signal (Wide Screen Signalling) som har fortalt TV apparaterne, om de skulle vise udsendelsen som 4:3 eller som letterbox zoom.Fra 2.februar 2009 ændres dette. Det vil sige, at udsendelser i 4:3 format vil blive udsendt som 4:3, og udsendelser i 16:9 format vil blive udsendt som ægte 16:9. Dette sker digitalt, hvor billedformat istedet signaleres som en del af MPEG-strømmen (Video Index).


WSS bruges ikke i de digitale signaler, og det betyder at kabel-tv anlæg og fællesantenner, der konverterer disse kanaler til analog, bør sørge for at indsætte WSS koder i det analoge signal, så tv-modtagerne også her skifter format automatisk.


 


Kilde: TV 2

Annonce:
Forrige artikelSatellitternes gamle konge takker af
Næste artikelRadionyhederne lukker redaktionen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.