Forside Nyheder

Download bliver størst i 2017


Ny undersøgelse prøver at forudsige, hvornår netmedia bliver større end fysiske medier som DVD og blu-ray. Det er analyse firmaet SNL Kagan, der står bag undersøgelsen.


 


2014


I dag er DVD stadig altdominerende, med en markedsandel på 97,1 procent. Der sælges i dag flere nye blu-ray afspillere end DVD afspillere, men der går lang tid inden andelen af afspillere tipper til blu-rays fordel. Undersøgelsen peger på år 2014, som der hvor blu-ray vil være blevet størst med en markedsandel på 59,7 procent.


 


2017


Men det bliver en kort tid på tronen, for VOD – Video on demand – vil tage til over de kommende år. Altså netmedia som download og streaming media. Men selvom det allerede findes i dag, så vil der gå 8 år endnu inden det vil være markedsledende. Ihvertfald hvis man skal tro på konklusionerne i denne undersøgelse.


Så 2017 – der vil forskellige former for download media have nået en udbredelse på over 50% – og være det mest anvendte media – indenfor home entertainment.


Når der aligevel ventes at gå så lang tid, så peger SNL Kagan på udbredelsen af højhastigheds internet forbindelser som en faktor, og finanskrise og recession som en anden faktor. Begge gør at udviklingen ventes til at tage den tid.


 


Dæmpende faktorer


Så man kan sige, at finanskrisen måske har reddet blu-ray fra den hurtige død mange spåede det til. SNL Kagan mener at blu-ray vil være det drivende format de næste 10 år. Altså det der trækker udviklingen fremad.


Det forlyder ikke hvor flash media ligger i den udvikling.


 


Kilde: Techradar

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.