Forside Nyheder

Nyheder fra Advance AcousticsIndledning


tone elektronik a/s har overtaget distributionen af det franske Advance Acoustics, gældende her fra februar 2009


Advance Acoustics er et relativt ungt firma. Det blev grundlagt i Toulouse i 1995, som en underafdeling af firmaet Advance Paris, hvor man ansatte Jean-Christian Gesson som chef ingeniør. Jean-Christian er en ?gammel i gårde? velkendt konstruktør på den franske High-End scene.


Alle konstruktioner bliver udtænkt og designet på Advance Acoustics hovedkontor i Paris, produktionen forgår derefter ude i Asien.


 


Advance Acoustics EZY-8Advance Acoustics EZY-8, her med iPod. Tryk på billedet for et større.


Med den nye Advance Acoustics EZY-8 tilbyder Advance Acoustics et komplet anlæg, indeholdende AM/FM tuner(RDS), CD afspiller, iPod dock (3-4-5G/mini/Nano, 1-2-3G/Classic). Den afspiller også direkte fra USB eller SD- Mmc- Mc kort.


Forstærker delen yder 2 x 80 watt benytter MOS-fet i indgangs trinnet, og PNP i udgangsforstærkeren (Toshiba 2SC5200 og 2SA 1943). Jean-Christian Gresson mener at der er klare lyd fordele ved brugen af MOS-fet, men desværre kan de ikke leverer effekt nok, når de skal drive højttaler i den virkelige verden. Derfor MOS-fet på indgangen og PNP på udgangen.


Til at strømføde de 2 x 80 watt, benyttes en kraftig 450 VA ringkærne transformator, der benyttes desuden 2 stk 12AX7 rør i linje udgangen. Der er 4 ekstra stereo indgange, for tilslutning af andre enheder, der findes endvidere både coaxial og optisk digital udgang.


EZY-8 er udstyret med pre-output, for tilslutning af ekstra effektforstærker eller aktiv subwoofer.


Pris kr. 7.999,-


 Advance Acoustics EZY-8. Tryk på billedet for et større.


    


Advance Acoustics MCD 403 & MDA-503Advance Acoustics MCD-403 (nederst) og MDA-503 (øverst). Tryk på billedet for et større.


 


MCD-403 CD transport påbegyndte sin udvikling i August 2005. Men der skulle gå 2 år, inden Jean-Gresson havde fundet det mest egnede CD-drev til projektet. Valget faldt på et CD-drev fra CEC-Sanyo.


Men med sans for detaljerne, og efter taltige eksperimenter, nåede Jean-Gresson frem til at det allerbedste resultat var at dele CD-afspilleren over i to dele. Selve drevet i en enhed, og konverterne i en anden. Så de to apparater her udgør tilsammen én CD afspiller.


MCD-403 har hele 3 ringkerne transformatorer, for at minimere de forskellige elektriske komponenters indvirkning på hinanden. Den første transformer forsyner motoren der driver CD pladen, den næste forsyner kun fremdrift af laser motoren, og laser dioden. Den sidste forsyner skuffe, display, standby og remote modtager.


Inde i kabinettet er print fysisk adskilt, og hele chassiet er bygget i 6mm aluminium. 


Som konverter til MCD-403 udviklede de MDA-503.


Her benyttes der en Analog Devices 24-bit x 384 kHz D/A konverter. Det er egentlig en dobbelt konverter, til to kanaler, men de besluttede at benytte 1 stk pr. kanal.


Resultatet blev at dynamikken når 130 dB, med et signal/støj forhold ligeledes på 130 dB.


MDA-503 er udstyret mad 6 digitale indgange. 1 stk. symmetrisk (XLR) 1 stk. asymmetrisk (RCA), 2 stk. optisk (Toslink) 3 stk. coxial (RCA) 1 stk. AES/EBU (XLR)


 MCD-403 koster kr. 5.499,-
MDA-503 koster kr. 7.999,-


Kilde: tone elektronik

Annonce:
Forrige artikel40 år med farve-tv fra DR
Næste artikelDilog DT455 HD får Boxer godkendelse
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.