Forside Nyheder

Pioneer vil lukke TV divisionen


Det sidste Pioneer TV på vej til at rulle af samlebåndet.


I følge det japanske finans magasin Nikkei, har Pioneer besluttet at trække stikket ud til TV produktionen.


Pioneer havde ellers valgt at lukke egen produktion af plasma paneler, og i stedet samarbejde med Panasonic.


Pioneer skulle levere knowhow til Panasonic, og købe paneler hos dem, men fortsat selv samle TV. Nu er den beslutning ændret, til at hele TV divisionen i stedet lukkes ned. Altså slut med Pioneer TV.


Årsagen er de røde tal på bundlinien, og med den igangværende finanskrise er der ingen udsigt til overskud på den front.


Salget af Pioneer TV fortsætter lidt endnu. Lukningen af TV divisionen sker senere i år, hvor fabrikken i Shizuoka lukkes ned. Pioneer har endnu ikke afgjort hvad der skal ske, når de nuværende lagre er solgt.


DVD Divisionen, der heller ikke kører godt, skal overflyttes til et nyt firma, som Pioneer etablerer sammen med Sharp her i foråret.


Flere tusinde af de i alt ca. 40.000 medarbejdere i Pioneer koncernen står til at miste deres job, senest med udgangen af 2010.


Med udgangen af marts i år, ventes Pioneer at fremlægge et negativt årsresultat, med et tab i omegnen af 6,4 mia. kroner.


 


Kilde: Nikkei

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.