Forside Nyheder

Bombe under ny sportskanal


YouSee afviser at distribuere den nye sportskanal, Canal 9.


Og det betyder at fremtiden for den nye sportskanal er blevet noget usikker, allerede her få dage efter offentligørelsen af planerne for den nye TV4 kanal.


I TV-kredse regnes det for usandsynligt, at kunne lykkedes med store dyre kanal projekter, hvis YouSee vender tommelfingeren nedad. Med omkring 45% af hustandene herhjemme tilknyttet, er opbakning fra YouSee nødvendig for alt andet end små nichekanaler. Og en sportskanal med dyre rettigheder i baggagen er ikke en niche kanal. Den har brug for bred opbakning, for at økonomien hænger sammen på sigt.


Direktør i YouSee, Niels Breining, udtaler til MediaWatch: “Jeg blev overrasket, da jeg i fredags læste, at de (TV4, red.) anså det for nogenlunde givet, at Canal 9 skal distribueres via YouSee, for vi har meddelt det modsatte til dem gennem den sidste måneds tid. Det kommer ikke på tale, at vi vil distribuere den nye kanal.”, og fortæller videre:


“Vi kan ikke hæve vores kunders pris med 23 kroner (per måned, red.), der er ikke grundlag for en ekstra sportskanal. Med det vi har set, synes vi stadig, at TV 2 Sport er en bedre kanal.”


Om YouSee så ændrer mening senere vides ikke. Der kan ligge en portion taktik i sådan en udmelding. Umiddelbart har Niels Breining dog ikke et bud på, hvad der kunne få ham til at ændre mening i Canal 9’s favør.


TV4 ejes af svenske Bonnier. En del af sportsrettighederne til kanalen ejes af norske Telenor og Danmarks Radio i fællesskab. Oprindelig var det planen at danske DK4 skulle gøre brug af de overskydende sportsrettigheder, men Telenor havde større planer og fik Bonnier med på ideen om en ny dansk sportskanal.


Canal 9 kommer ind under Canal+ hatten, altså hvis den kommer.


 


Kilde: Mediawatch

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.