Forside Nyheder

Multimediebeskatningen justeres


Skatteministeriet præciserer nu den nye skat på arbejdsgiver betalt telefon, computer og internet..


Regeringen og Dansk Folkeparti har efter høringsperioden drøftet de indkomne høringssvar og besluttet at justere forslaget om multimediebeskatning.


Justeringen sker på to fronter:  • En præcision af rådighedsbegrebet, der definerer, hvem der bliver omfattet af multimediebeskatningen
  • Det skattepligtige beløb sættes ned fra 5.000 til 3.000 kr.

Ved at foretage en præcisering af rådighedsbegrebet tages der hensyn til visse grupper med særlige forhold – som for eksempel hjemmehjælpere. Udleverede mobiltelefoner/PDA-telefoner, der med sikkerhed alene anvendes erhvervsmæssigt, vil således ikke blive beskattet. Personer, som f.eks. folkeskolelærere, der lejlighedsvis låner IT udstyr med hjem vil ikke blive omfattet af multimediebeskatningen.


Desuden sikres det, at frivillige ulønnede ikke omfattes af multimediebeskatningen. De frivillige ulønnede vil fortsat, selvom de får stillet multimedier til rådighed til brug for foreningsarbejdet, bevare deres status af ulønnet og vil derfor ikke blive omfattet af multimediebeskatningen.


Endelig sættes det skattepligtige beløb ned til 3.000 kr. Det betyder, at ansatte der ikke betaler topskat reelt vil skulle betale ca. 1.225 kr. i skat om året for at have privat rådighed over en computer, bredbånd eller telefon. Mens en ansat, der betaler topskat, vil skulle betale knap 1.700 kr.


 


Kilde: Skatteministeriet

Afstemning
Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.