Forside Nyheder

Sony nye små HD kameraer fik GPS


Sony HDR-TG7E HD camcorder


 


Sony kalder det selv verdens mindste HD videokamera. Hvis man giver køb på kvaliteten, så kan man nok finde nogen der er mindre, men indenfor de tradiotionelle HD camcorders med 1080i optagelser, hører dette til de mindste.


Sony startede denne serie med HDR-TG3E for et år siden, og nu kommer HDR-TG7E. Og TG7 kameraet er både slankere og lettere end sin forgænger.


Men sin lille størrelse, er det perfekt til både ferie, fest og forretningsrejser. Det passer lige ned i jakkelommen eller tasken. En af nyhederne er indbygget GPS, så kameraet selv ved hvor optagelserne blev skudt.


Kameraets ydre er titanium, med et ekstra beskyttelseslag der beskytter mod ridser og buler. Det giver både et eksklusivt look og en længere levetid.

De 16 GB indbygget hukommelse giver op til 6 timer fuld HD-video og stereolyd, men hukommelsen kan nemt udvides med Memory Stick hukommelseskort. Indsættes et 16 GB Memory Stick, får man hele 12,5 timers optagetid ? uden at skulle skifte medier undervejs. 


   


Smart og enkel betjening

GPS-funktionen markerer, hvor videoklip og stillbilleder er taget, og efterfølgende viser ?Map Indeks? lokationerne som markeringer på et kort på LCD-skærmen. Rejsen kan også følges, når man er hjemme igen via online-kort på pc?en ved hjælp af den medfølgende Picture Motion Browser software.

Det er nemt at betjene TG7. Den manuelle indstilling af optagelserne er skåret ned til et minimum for at give sikker og problemfri betjening. Det er nemt at skifte mellem video og stillbilleder: Bare tryk REC Start / Stop for video, eller berør PHOTO-knappen ved siden af med tommelfingeren, og kameraet er klar til at tage 4 megapixel stillbilleder.


?Intelligent Face Detection? hjælper brugeren med at fange klare, perfekt eksponerede portrætter både på video og på billeder. ?Smile Shutter? opfanger billeder af glade, smilende ansigter. Det sker automatisk, mens man filmer, uden der er brug for at skifte optagetilstand.


 


Lavt stand-by forbrug

Når klappen åbner, er kameraet klar til at optage på en brøkdel af et sekund. En væsentlig detalje er, at strømforbruget ved standby er forbedret, så det nu er næsten lig nul. Det betyder, at TG7 kan holdes klar til brug i en lomme eller taske, uden at batteriet drænes.


 


Gennemsyn og deling af optagelser

Efter optagelse giver TG7 flere måder at gennemse video og billeder på. ?Highlight Playback? er en funktion, som laver små film, der ikke kræver, at brugeren selv redigerer. Via LCD-skærmen vælges funktionen, der automatisk udvælger optagelser og fotos og redigerer det sammen med et udvalg af musik og med elegante overgange. Det er sjovt, nemt og hurtig. En rigtig god måde at dele minder, enten på farten eller derhjemme på HD-fladskærmen.

Når TG7 sluttes til en pc gør den medfølgende software ?Picture Motion Browser? det enkelt at ordne og gennemse klip og stillbilleder i den særlige kalendervisning. Optagelser kan desuden lynhurtigt uploades til populære netsteder som YouTube, Facebook, Flickr og Daily Motion. Det er Picture Motion Browseren, der gør alt arbejdet.


  


Tilbehør

Der fås et bredt sortiment af tilbehør fra Sony, som både er flot designet og hjælper brugeren til at få mest muligt ud af videokameraet. En mulighed er vidvinkeladapteren VCL-HGE07TB, der sættes på videokameraets optik. Adapteren øger vinklen i TG7 til 30 mm, så der for eksempel bliver plads til mere af et landskab eller flere af festlighederne i det samme billede.


 


Pris og tilgængelighed

Kommer på markedet ultimo maj 2009.


Vejledende pris forventes at blive kr. 7.600,-


 Kilde: Sony

Annonce:
Forrige artikelViasat: Vi tager jeres kritik seriøst
Næste artikelJVC introducerer verdens tyndeste LCD TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.