Forside Nyheder

Stofa lægger an til salg


Der kommer en ny Zaptor i år, hvor Stofa kommer ud med et godt resultat, og formentlig klargøres til salg.


Administrerende direktør i Stofa, Ole Simonsen, udtaler i dag til Børsen: “Vi er ikke længere kerneforretning for TeliaSonera, det signalerer selskabet nu. Og det vil sige, at kommer der et godt bud, er vi til salg.”


Meldingen kommer oveni en pressemeddelelse på, at Stofa har øget omsætningen med godt 10%, og nu for første gang i selskabets snart 50-årige historie omsætter for over 1 mia. kroner. Da Telia samtidig i et notat til analytikere har fjernet Stofa fra bredbåndsforretningen, og rykket selskabet over i “andre aktiviteter” går tankerne mod et snarligt frasalg.


Det sætter gang i spekulationerne, om der er interesserede købere.


En mulig og oplagt kandidat er Telenor, der også ejer Canal Digital. Overfor Computerworld vil pressechef Peter Glüsing dog kun udtale: “Vi kommenterer aldrig forlydender ude i markedet om eventuelle opkøb eller andre ting”


En anden mulig køber kunne være YouSee. Men pga. den dominerende position de har i markedet, ville sådan et køb skulle godkendes af konkurrencemyndighederne, med den risiko at de vender tommelfingeren nedad.


En tredie mulighed er et eller flere af Elselskaberne, mens kapitalfonde også er i spil.


Kabelselskabet Stofa dækker 600.000 husstande, som kan modtage tv, bredbånd og telefoni igennem selskabets net. Stofa omsatte i 2008 for en milliard kroner, mens overskuddet lød på 98 millioner kroner.


“Vores resultat i 2008 er klart påvirket af, at vi har brugt store ressourcer på udviklingen af Zaptor samt net-kvalitet, hvilket vi også vil bruge en del kræfter og midler på i 2009, hvor Zaptor Version 2 kommer på markedet”, siger Ole Simonsen.


 


Kilder: Stofa og Computerworld

Annonce:
Forrige artikelNye højttaler kabler fra Kimber
Næste artikelElgigantens ejer lukker butikker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.