Forside Nyheder

Microsoft bekræfter Zune HD medieafspilleren


 


Nu er det ikke længere rygter. Microsoft er på vej med en konkurrent til iPod Touch.


Navnet Zune HD dækker over dens HD muligheder, altså High Definition Video. Den indbyggede 3,3″ OLED touch skærm kan dog ikke vise HD, dens opløsning er 480×272 pixels (~16:9); Men sættes Zune HD i en AV dock (ekstra tilbehør), kan den afspille video i 720P kvalitet på TV’et.


Afspilleren har også WiFi, trådløs internet, og indbygget browser og adgang til sociale tjenester og markedspladser. Der er ingen information, om man også kan installere 3.parts programmer ala iPod Touch der kan bruges til alt muligt ved siden af at være medieafspiller.


Zune HD understøtter også HD Radio, men det er et system de bruger i USA som alternativ til DAB. De analoge AM og FM stationer suppleres med et digitalt signal, som kan bruges til at hæve lydkvaliteten i modtagerenden. Men altså ikke noget vi får glæde af herhjemme. Det kan dog være at HD Radio er erstattet af DAB, når den engang kommer til Europa. 


Zune bliver nu en del af XBox universet. Som en bliver premium partner på Xbox LIVE Video Marketplace, får Zune brugere adgang til film og TV klip.


Zune HD vises frem i næste uge på Electronic Entertainment Expo (E3), og en af demonstrationerne vil være at vise de nye muligheder som Zune HD giver gamere sammen med XBox Live.


Check også Zune HD’s hjemmeside, hvor der sikkert dukker mere information op, efterhånden som Microsoft viser det frem.


Hvornår vi får afspilleren at se i Europa, og til hvilken pris, vides endnu ikke endnu. Men der gættes fra flere sider, på en Europærisk lancering til efteråret.


 


Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.