Forside Nyheder

Næste sæson af Forbrydelsen i HD


Foto: Tine Harden / DR


 


Når DR HD går i luften, bliver det bl.a. med mulighed for at se den nye sæson af Forbrydelsen i HD.


DR’s nye HD kanal starter op søndag d. 1. november i år, og vil i begyndelsen sende i tidsrummet kl. 18-24. Udsendelserne vil være en kombination af indkøbte udsendelser i HD, og i samsending med DR1 eller DR2 når de sender produktioner som er lavet i HD. Det ventes at denne type samsendinger udgør 20-30 procent af fladen.


Vinter OL i 2010 vil blive i HD. Dernæst bliver der HD-dækning fra events som Oscar-overrækkelsen, Det europæiske Melodi Grand Prix og VM i fodbold til næste sommer. Og muligvis også EM i atletik.


“Man kan godt forestille sig, at netop vinter OL i februar bliver et slags første gennembrud for kanalen, hvor seerne for alvor til få øjnene op for den fantastiske billedkvalitet som HD indebærer, og hvor mange vil skaffe sig adgang til kanalen”, siger kanalchef Henrik Faurby Birck til Mediawatch.


DR venter at fordelingen imellem fakta og fiktion bliver circa 50-50. Bud på fakta udsendelser kunne være naturserier fra BBC. Til stor skuffelse for mange, vil der ikke blive genudsendt ældre DR-dramaserier, med mindre det er i samsending med DR1 eller DR2. Årsagen er økonomisk; Det er for dyrt at genudsende dem pga. royalties til skuespillere, forfattere og instruktører mv.


Det vil være gratis at modtage DR HD. På det digitale sendenet vil den sende i det nye MUX2, som kræver en Boxer godkendt modtager  eller tilsvarende (MPEG-4 / HE-AAC lyd) for at se med. Det ventes at de større kabel-tv og satellit udbydere også tager kanalen ind.


Modsat hvad mange tror, så er DR Byen ikke klar til bare at udsende alt i HD ved tryk på en knap. DR har godt nok fået 35 mio. kroner til at starte HD kanalen op for, men de penge er afsat til etableringsomkostninger og teknologi investeringer. Men der er et stykke vej, indtil alt i DR Byen håndterer HD.


“Det meste af produktions-kæden skal opgraderes, hvis DR til eksempel skulle producere ‘X Factor’ i HD”, slutter kanalchef Henrik Faurby Birck overfor Mediawatch.


 


Kilde: Mediawatch

Annonce:
Forrige artikelDRs DAB radio har 8,5% af lytterne
Næste artikelTV 2 Sputnik på Zaptor
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.