Forside Nyheder

Kamera med skærm på begge sider


 


Samsung sender et kameraer på markedet, der egner sig til selvportrætter. Der er LCD skærm på begge sider.


Med Samsungs nye, kompakte digitalkameraer ST550 og ST500 bliver fotografen en del af motivet. De nye kameramodeller lanceres med dobbelte billedskærme ? en bag- og en fortil? , og den forreste billedskærm ved siden af objektivet fungerer desuden som søger. De to nye modeller fungerer naturligvis også som almindelige digitalkameraer.


“Det er blevet mere og mere almindeligt, at også fotografen er en del af motivet ? ikke mindst på grund af udviklingen af sociale netværk, hvor selvportrætter og profilbilleder er meget almindeligt. Og derfor skal det både være let at fotografere, håndtere og dele billeder”, siger Ulrik Hvid, dansk salgschef for kameraer hos Samsung Danmark.


Men det er ikke kun mulighederne for fotografering, som er nytænkende. Fx kan den ydre skærm vise en animeret klovn for at fange små børns opmærksomhed foran linsen.


Hovedskærmen på ST550 har den højest tilgængelige skærmopløsning i verden i form af en 3,5? bredbilledsskærm med 1.152.000 billedpunkter. Den ydre skærm er på 1,5?. Derudover har ST550 en 12,2 megapixels CCD-sensor og en 27 millimeters 4,6 gange vidvinkel-zoom. På menuen finder man naturligvis også optisk billedstabilisator og HD-optagelse. De nye kameraer har også Samsungs seneste skærmteknologi med touch-vibration; dvs. en pegeskærm, som bekræfter fingrenes kommandoer med en let vibration.


For den som ønsker at koncentrere sig om motivet og kameraets tekniske finesser har de nye kameraer den seneste teknologi i forhold til at gøre fotografering mere enkel; den kan endda genkende de personer, du oftest fotograferer og stiller automatisk skarpt på dem. Op til 20 personer ad gangen.


 


Priser og tilgængelighed


I butikkerne til september.  • ST500 koster vejledende kr. 2.199,-
  • ST550 koster vejledende kr. 2.499,-

 


 


 


ST1000 – WiFi, bluetooth og geotaggingSom verdens første kamera med både geotagging, bluetooth 2.0 og WiFi udvider den nye model ST1000 muligheden for at dele billeder endnu mere.


Geotagging indebærer, at billederne mærkes med stednavnet og den geografiske gps-position, hvor billederne er taget. Informationen kan bruges ved upload af billeder på sociale netværk, hvor det er muligt at dele billeder som fx Flickr, Google Earth og Google Maps.


Via WiFi kan billederne mailes til flere modtagere eller uploades på Youtube, Facebook eller Flickr. Understøttelsen af DLNA gør også, at du via WiFi og det trådløse netværk derhjemme kan overføre billederne fra andre enheder, som understøtter DLNA ? eksempelvis TV?et eller computeren. Derudover har kameraet en række andre, enkle tilkoblingsmuligheder fx usb eller hdmi-cec.


Bluetooth 2.0 gør det let at overføre billeder til andre mobiler, computere eller printere samt andre produkter, der understøtter bluetooth. ST1000 er et konkret eksempel på Samsungs vision om at indholdet skal være tilgængeligt når som helst og hvor som helst.


 


Pris og tilgængelighed


I butikkerne til september.
Koster vejledende kr. 2.999,-


 


 


Bevægelsesstyring og smart album


I forbindelse med ambitionen om konstant at gøre fotografering enklere lancerer Samsung bevægelsestyring af de tre, nye kameraer.


Skift indstilling for fotografering ved at trykke på en knap eller ved at tilte kameraet til enten højre eller venstre eller frem eller tilbage. Skal du senere se billederne og rykke frem til næste billede, vipper du bare kameraet enten til venstre eller højre. Derudover styres visse andre funktioner med fingrene på skærmen; vip billeder ? tegn et kryds på skærmen, roter billedet.


Samsungs smarte albumfunktioner gør det også let at finde tidligere billeder. Hvis du fx markerer en en person på et billede, er det muligt at hente alle billeder frem af denne person.


 


 


Specifikationer


ST550. Dobbelte billedskærme, en 1,5? lcd-skærm på forsiden, verdens første 3,5? store pegeskærm med sensationelle 1.152.000 billedpunkter og touch-vibration på bagsiden. 27 millimeters Schneider-Kreuznach vidvinkel med 4,6 gange zoom, brugergrænseflade med bevægelsesstyring. Ansigtsgenkendelse af op til til 20 personer. Videooptagelse i hd-kvalitet: 720p/H.264. Hdmi cec. 12,2 megapixels ccd. Optisk og digital billedstabilisering. Modellen findes i sort i flere versioner med forskellige kantfarver. Mål: 99.8 x 59.8 x 19.1 millimeter. I butikkerne til september. Pris: 2.499 kroner.


ST500. Dobbelte billedskærme, en 1,5? lcd-skærm på forsiden, pegeskærm med touch-vibration på bagsiden ? 3? med 230.000 billedpunkter. 27 millimeters Schneider-Kreuznach vidvinkel med 4,6 gange zoom, brugergrænseflade med bevægelsesstyring. Ansigtsgenkendelse af op til 20 personer. Videooptagelse i hd-kvalitet: 720p/H.264. Hdmi cec. 12,2 megapixels ccd. Optisk og digital billedstabilisering. Modellen findes i sort og flere versioner med forskellige kantfarver. Mål: 99.8 x 59.8 x 18.9 millimeter. I butikkerne til september. Pris: 2.199 kroner.ST1000. 3 x trådløs: geotagging med stednavn, blutetooth 2.0 og WiFi med DLNA-understøttelse. Verdens højeste skærmopløsning: 3,5? 1152k touch-skærm med vibration. Brugergrænseflade med bevægelsesstyring. Videooptagelse i hd-kvalitet: 720p/H.264. Hdmi cec. 5 gange zoom. 12,2 megapixels ccd. Optisk og digital billedstabilisering. Mål: 99.8 x 60.8 x 18.9 millimeter. I butikkerne til september. Pris: 2.999 kroner.


Kilde: Samsung


 

Annonce:
Forrige artikelStofas kunder frygter ikke det analoge sluk
Næste artikelIntroduktion til LIVE BLOG
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.